نوشته شده توسط : بهزاد

استفاده از کوپلر یا همان اتصالات مکانیکی، مزایای زیادی به همراه دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از کوپلر بسیار آسان بوده و با سرعت بالا انجام می شود.
  • به کارگیری آن می تواند باعث ایجاد اطمینان در فرآیند انجام کار باشد. چرا که انتقال بار در این گونه اتصالات به بتن بستگی ندارد.
  • کوپلر از تمامیت ساختاری برخوردار می باشد.
  • به کارگیری این اتصال مکانیکی ازدحام میلگرد را به حداقل می رساند. این در حالی است که اتصال اورلپ ازدحام میلگرد در محل اتصال را به میزان 2 برابر نسبت به حالت معمولی افزایش می دهد.
  • استفاده از وصله های مکانیکی، با کم کردن ابعاد ستون باعث صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی در روند اجرای پروژه می شوند.
  • کوپلر باعث ایجاد انسجام در سازه می شود که اورلپ توانایی انجام این کار را ندارد.
  • استفاده از وصله های مکانیکی باعث ایجاد یکپارچگی بیش تری در سازه می شود.
  • کوپلرها در مقایسه با اورلپ از مقاومت بیش تری در برابر بارهای لرزه ای و سایر حوادث طبیعی برخوردار می باشد.
  • استفاده از کوپلر یا همان وصله های مکانیکی سبب حذف میلگردهای اضافی می شود.
  • به کارگیری کوپلر به جای اورلپ امکان استفاده از آرماتورهایی در سایزهای بزرگ تر را در ستون با ابعاد کوچک تر فراهم می کند. همین امر باعث طراحی مقرون به صرفه شده و امکان استفاده حداکثری از فضا در پلان را فراهم می کند.
  • استفاده از اتصالات مکانیکی، باعث کاهش هزینه دستمزد کارگاه ها و افزایش سرعت و در نتیجه صرفه جویی در هزینه ها شود.
  • از آن جایی که استفاده از کوپلرها از ازدحام میلگردها جلوگیری به عمل آورد، قرار دادن میلگردها در شبکه را آسان می کند.

کوپلر



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

آشنايی با جوش فورجينگ سر به سرمیلگرد


دستگاه جوش سر به سر میلگرد کنزا

 

روش جوش فورجينگ سر به سر ميلگرد  که زیر مجموعه جوشهای خمیری در مبحث نهم آیین نامه ملی  ساختمان ایران می باشد باعث حذف اورلپ در ميلگردها ميگردد. از مزايای اصلی اين روش ميتوان، صرفه جويی قابل ملاحظه در ميلگرد مصرفي ( تا 30 درصد) و حذف ضايعات ميلگرد و همچنين ايمن سازی  و مقاوم سازی ساختمان ها در مقابل زلزله بدليل استحکام بالا در نقاط اتصال ميلگرد ها را نام برد.در اين روش دوسر ميلگرد به کمک شعله  و حرارت حاصل از سوختن گاز اکسيژن و استيلن کاملا سرخ شده و به حالت خميری در آمده(بدون تغیر در کریستالوگرافی ) و با فشار هیدرولیکی درهم آميخته و فورج ميشوند.نکته قابل توجه در اين روش ، افزايش مقاومت 25 درصدي در نقطه اتصال نسبت به ساير نقاط در طول ميلگرد ميباشد به طوری که  در تست مخرب کشش هيچگاه ميلگرد از نقطه اتصال گسيخته نمی شود.

 

مقدمه فورجینگ سر به سر میلگرد

 همواره به دليل وجود بارهاي کششی، خمشی و گاها پيچشی در سازه ها نحوه درست اتصال ميلگردها در درون بتن از اهميت بسيار بالايي برخوردار مي باشد.

انواع اتصال های رايج در ميلگرد ها به روش های زير تقسيم بندی مي شود :
1- اتصال روی هم -اورلپ (Overlap)
2- اتصالات مکانيکی-کوپلر (Coupler)
3- فورجينگ با جوشکاری فشار گاز( Gas Pressure welding of rebar)

اتصال روی هم یا اورلپ  تاکنون به عنوان روشی مهم و کاربردی برای ميلگرد های قطر پايين مورد استفاد قرار مي گرفت ولی به دليل دارا بودن معايبی همچون عدم استحکام محل اتصال، پيچيده بودن آرايش ميلگرد ها ، ايجاد مقطع ثانويه بزرگتر از حالت پايه و همچنين افزايش هزينه ، استفاده از آن براي ميلگرد های با قطر بالا دراغلب استانداردها  و آیین نامه ها ممنوع شده است.
با توجه به معايب زياد در روش اتصال روی هم به کاربردن روش اتصال مکانيکی یا کوپلر جايگزين مناسبی برای حذف روش اتصال روی هم گرديد ولی بالا بودن هزينه،  غير قابل اجرا بودن اين روش در بعضي از مقاطع ،سنگینی و پرتابل نبودن تجهیزات  و زمانبر بودن  اجرای این تکنولوژی ، منجر به توسعه نیافتن آن، در صنعت ساختمان گردیده است.

 

اتصالات رایج

 روش جوش فشار گاز یا جوش سر به سر میلگرد ( Gas Pressure Welding Of Rebar)با گاز اکسی استيلن علاوه بر نداشتن معايب روشهای فوق , بسيار مستحکم تر و اقتصادی تر از روش اتصال روی هم و اتصالات مکانیکی می باشد.

 

اتصالات رایج

  جوشکاری با گاز اکسی استيلن :

يکي از روش های مرسوم جوشکاری، جوش با گاز اکسی استيلن است. اين نوع جوش ازترکیب شيميايی برای تامين انرژی استفاده مي شود. در اين روش با استفاده از يک گاز سوختنی در کنار گاز اکسيژن، فرآيند سوختن شکل می گيرد و شعله حاصل از سوختن به عنوان منبع گرما برای جوشکاری مورد استفاده قرار می گيرد.

جوشگاری با گاز اکسی استیلن

 يکي از گازهايی که به صورت فراوان براي انجام عمل جوشکاری گاز مورد استفاده قرار مي گيرد گاز استيلن است.

 

گاز استیلن

روش جوشکاری با گاز اکسی استيلن : دو مخزن گاز استيلن و اکسيژن توسط شيرها و فشار سنج های تعبيه شده بر روي مخزن ها ،فشار لازم هر گاز را تامين مي کنند و از طريق شيلنگ هاي مجزا گاز را به يک مشعل مي رسانند. گازها درون مشعل با هم مخلوط شده و به صورت مخلوط از آن خارج مي گردند. گاز خارج شده قابليت اشتعال دارد. گاز خارج توسط يک فندک مشتعل شده و با تنظيم نسبت گازهاي استيلن و اکسيژن بر روی بدنه مشعل می توان ويژگی های شعله را که وابسته به کاربرد مي تواند بسيار مهم باشد تنظيم نمود.

 

جوشکاری با گاز استیلن

 

 

جوشکاری با گاز استیلن

با ايجاد شعله مناسب مي توان محل اتصال را گرم و به تدريج ذوب نمود. در اين روش جوشکاری از مفتول های همجنس با قطعات ،برای کمک به شکل گيری جوش و پرکردن فضای خالی ميان قطعات استفاده مي شود. شعله,مفتول و محل اتصال قطعات را ذوب نموده و با امتزاج مذاب ها اتصال را ممکن مي نمايد. بديهی است که پس از سرد شدن مذاب ها، يک اتصا

ل محکم شکل خواهد گرفت .

جوش فورجينگ  سر یه سر میلگرد و آرماتور با گاز اکسی استيلن:

اين روش يکی از روشهای جوشکاری با گاز اکسی استيلن می باشد که در آن دو سر ميلگرد ، جهت اتصال در شرايط دمايی پايين تر از دمای ذوب فلز (دمای خمیری شدن فلز-جوش خمیری)قرار گرفته و توسط فشار وارده در هم ادغام می گردند. در اين روش حرارت حاصله جهت رسيدن به اين دما ناشی از سوختن گاز اکسی استيلن در مشعل هايی شامل چند خروجی شعله(نازل) جهت يکنواخت کردن حرارت در کليه سطوح مقطع گرد ميلگرد حاصل می شود.
تصاوير انواع سر مشعل(حلقه آتش) قابل استفاده در فورجينگ با گاز اکسی استيلن :

 

فورجینگ با گاز استیلن

 روش فورجينگ با گاز اکسی استيلن جزء روش هاي جوشکاری ذوبی کامل به شمار نمي آيد، بلکه نوعی روش جوشکاری فاز جامد است که عمل اتصال را بدون ذوب کردن کامل فلز پايه به انجام مي رساند . پيکربندی مجدد اتم ها با حرارت دهی سطحی در دمايی بالاتر از دمای تبلور مجدد رخ داده و اتصال به کمک تغيير فرم پلاستيک به وجود آمده از بهم فشردگی ايجاد مي شود .روش جوش  فورجينگ  سر به سر میلگرد با گاز اکسی استيلن نسبت به روش های اتصال روی هم (اورلپ میلگرد ها) و انواع اتصال مکانيکی -کوپلر  (جوشی ،رزوه ای و...) از صرفه اقتصادی بيشتری برخوردار بوده و همچنين استحکام ناحيه اتصال، بيشتر از خود ماده اوليه مي باشد. از مزايای ديگر مي توان به سرعت اجرايی بيشتر و راحتتر اشاره کرد  که اين عامل مهم در پروژه های سد سازی , سازه های بتنی , مترو , پل سازی و... بسيار حائز اهميت مي باشد.

 

فورجینگ با گاز استیلن

 

 

اجزاء دستگاه فورجينگ سربه سر  ميلگردها:

   

دستگاه جوش سر به سر میلگردفورجينگ سر به سر  ميلگرد

 

اره یا دستگاه برش سرد میلگرد:


در جوشکاری با دستگاه جوش فورجینگ سربه سر میلگرد  دو سر ميلگردهایی که قرار است در هم فورج شوند بايد کاملا صاف و صيقلی, بدون خوردگی، له شدگی،زنگ زدگی و خلل وفرج باشند تا دو لبه ميلگردها در هنگام فورج شدن کاملا بهم چسبيده شوند.در روش جوش سربه سر میلگرد ها فقط و فقط باید ازدستگاه  برش سرد میلگرد که جهت جوش سر به سر میلگرد ها طراحی و ساخته شده  استفاده گردد و سایر تجهیزات برش مانند سنگ فرز،اره لنگ ،اره آتشی و... قابل استفاده نبوده و برش آنها مردود می باشد .ودر صورت استفاده خسارات جبران ناپذیری بر جای خواهند گذاشت.

 

جوش سر به سر میلگرد

 

 کلمپ جوشکاری میلگرد یا گيره نگهدارنده ميلگرد:


این تجهیز از دو فک(ثابت و متحرک)،کلگی .پیچهای نگهدارنده،پیچهای تنظیم و فنر تشکیل شده که وظیفه آن در راستای هم قرار دادن دو سر میلگرد فورج شونده می باشد.

 

فورج میلگرد

يونيت هيدروليک یا دستگاه اعمال فشار :

 اين يونيت هیدرولیک  برقی (با شيرفرمان سلونوييد)که از يک محفظه روغن- پمپ هيدروليک دو طبقه- شير کنترل جريان وشير کنترل فشار تشکيل شده است و وظيفه آن ايجاد نيرو به وسيله فشار روغن ، توسط سیلندر  هيدروليک مي باشد. اين پمپ دارای يک درجه است که مقدار فشار توليدي را برحسب مگاپاسکال ، psi  یا Bar نشان ميدهد. فشار توليدی توسط اين پمپ بسته به قطر ميلگرد ها بايد تنظيم گردد.شیر تنظیم فشار باید الزاما به صورت مکانیکی و دستی بوده و پرشر سوئیچها و سایر شیرها که فرمان برقی دارند  به علت حساسیت بالا و ایجاد نوسان در فشار مردود می باشند.در کنار اين پمپ يک گيج روغن وجود دارد که ميزان روغن موجود در دستگاه را نشان ميدهد .در اين پمپ يک ورودی در بالا که برای ريختن روغن هيدروليک داخل مخزن  و یک خروجی در پایین جهت تخلیه و خروج (جهت تعویض روغن مستهلک) تعبيه شده است.

بر اساس استاندارد های موجود از جمله JIS  ژاپن استفاده از پمپهای دستی و غیر اتوماتیک غیر مجاز و ممنوع می باشد.

پمپ هیدرولیک 700 بار جهت فورجینگ سر به سر میلگرد

700 Bar Gas Pressure Welding Haydroulic PumpGas Pressure Welding Machine Kenza

   سيلندر هيدروليک:
اين سيلندر از يک پوسته – پيستون وفنر تشکيل شده و داراي سه زائده می باشد که درون کلگی  فک متحرک گيره کار قرارمی گيرد.اين سيلندر از طريق يک شيلنگ فشار قوی حاوی روغن به يونيت هيدروليک و دستگاه ایجاد فشار متصل می شود.

سیلندر هیدرولیک

سیلندر هیدرولیک

 مشعل جوش سر به سر میلگرد و متعلقات آن :

وظيفه اين بخش از دستگاه اختلاط دو گاز اکسيژن و استيلن و تنظيم مقدار گازها به کمک شيرهای تنظيم روی آن می باشد. برروی مشعل  جوش دستگاه، دو شير وجود دارد. شير آبی رنگ  برای تنظيم دبی خروجی اکسيژن ، شير قرمز رنگ  برای تنظيم دبی خروجی گاز استيلن مي باشد. مشعل توسط دو شيلنگ به کپسول های اکسيژن و استيلن متصل مي شود.

1-فلاش بکها یا شیر های یکطرفه: الزاما در ابتدای مشعل نصب می شوند و وظیفه آنها ممانعت از ورود شعله به داخل شیلنگها و مخازن گاز می باشد.در صورت عدم استفاده و استفاده از مشعلهایی که قابلیت اتصال این تجهیز به آنها وجود ندارد عواقب خطرناکی متوجه دستگاه جوش سربه سر میلگرد و اوپراتور آن خواهد بود.

2-شیر اصلی مشعل: این تجهیز جهت راحتی کار و همزمانی  درباز و بسته کردن گازهای استیلن و اکسیژن می باشد.

3-لوله اختلاط: این تجهیز جهت مخلوط کردن و ایجاد جریان بدون اغتشاش گازهای مصرفی به کار می رود.

4- دسته مشعل و کلید فرمان: این تجهیز جهت تسلط اوپراتور جوش به عملیات جوشکاری و صدور فرمان به پمپ هیدرولیک جهت اعمال فشار در مراحل مختلف عملیات فورجینگ طراحی و ساخته شده است.

5-حلقه آتش یا نازل جوش: این تجهیز به گونه ای طراحی شده که شعله های خروجی از آن کاملا دور میلگرد های فورج شونده را احاطه کرده و دمای یکنواختی را در آنها ایجاد می نماید. بسته به قطر میلگرد ها سایزهای مختلفی از این تجهیز(5 نازل،8 نازل و 10 نازل ) طراحی و ساخته شده است.

فورج میلگرد

کپسول های گاز اکسيژن و استيلن و مانومترها:
در جوشکاری با دستگاه فورجینگ میلگرد حرارت مورد نياز از طريق سوختن مخلوط گازهای اکسيژن و استيلن به دست مي آيد. برروی هر کپسول يک مانومتر نصب ميشود و هر مانومتر داراي دو درجه است .درجه اول که به سمت خود کپسول است فشار گاز داخل کپسول را نشان ميدهد و درجه دوم که به سمت بيرون است فشار خروجی گاز را نشان مي دهد. "توجه " در هنگام انجام عمليات جوشکاری سر به سر میلگرد  عقربه فشار خروجی کپسول اکسيژن بايد بين 5 تا 7 bar و عقربه فشار خروجی کپسول استيلن بايد 0.5 bar باشد.

تيغه اره برش سرد:
تيغه اره از جنس سخت و ترد ساخته شده که به ضربه ناگهانی حساس مي باشد. هنگام کار با اره می بايست از وارد کردن ضربه ناگهانی به تيغه خوداري نمائيد.
توجه : هنگام تعويض تيغه اره ،برق دستگاه را حتما  قطع کنيد.

   ساير متعلقات:
عبارت است از کابل برق، شيلنگ هيدروليک ، سوکت های هوا و گاز ، آچار مخصوص سفت کردن گيره ها , جرقه زن , بست شيلنگ , سوزن تمیزکننده نازلها و ساير اتصالات.

سایر متعلقات اتصالات مکانیکی میلگرد
جوش سر به سر اتصالات مکانیکی میلگرد
اتصالات مکانیکی میلگرد فورج میلگرد

            

    نحوه اتصال اجزاء دستگاه جوش سر به سر آرماتور به يکديگر:

نحوه اتصال کلي اجزاء دستگاه فورجينگ سر به سر ميلگرد به شرح تصاوير زير مي باشد:

نحوه اتصال دستگاه به یکدیگر

1-پمپ هیدرولیک

2-سیلندر هیدرولیک

3-گیره نگهدارنده

 

1-   مانومتر اکسیژن

نحوه اتصال دستگاه به یکدیگر

2-   مانومتر استیلن

3-   شیلنگ انتقال گاز

4-   مشعل


تئوری کار دستگاه فورجينگ ميلگرد :

اين دستگاه با ايجاد فشار و حرارت بالا ( در حدود 1200 تا 1300 درجه سانتيگراد) در دو سر ميلگرد,باعث ايجاد يک پيوند بين دو ميلگرد شده بطوری که اتم ها در دو لبه ميلگرد در اثر حرارت و فشار بالا بدون ايجاد تغيير ساختاری اتمی با هم آميخته ميشوند و اتصال يکپارچه ای را فراهم مي آورند. و اتصال یکنواخت و از جنس فلز اصلی میلگرد(Base Metal) حاصل میگردد.

 

HowItWork3

دستورالعمل اجرايي فورجينگ ميلگرد :

ميلگرد را در دهانه گیره دستگاه برش سرد میلگرد  قرار داده . بر روي دستگاه يک پيچ براي تنظيم دهانه گيره برای سايزهای مختلف تعبيه شده است . (مدل ATK.34 D) دستگاه را با يک دست در حالت عمود بر زمين گرفته و کلید ON را فشار می دهیم و با دست ديگر شروع به پايين بردن دسته برش دستگاه برش میلگرد ميکنيم تا  لبه تیغه برش با میلگرد به صورت آرام برخورد نموده  و با ادامه فشار به اهرم برش ،دستگاه شروع به بريدن ميلگرد کند ،در اين مرحله بايد دقت کنيم که سرعت برش  طوري تنظيم شود که به تيغه دستگاه آسيب نرسد و برشی یکنواخت و کاملا عمودی  داشته باشیم.

 (مثلا برای برش ميلگرد قطر20 به حدود 6 ثانيه زمان احتياج می باشد و به همين نسبت زمان نيز براي برش سايز های ديگر)

رديف        سايز ميلگرد        زمان برش         تعداد برش
1               16                                5                          1500

 2            20                                 7                         1300
3             22                                 8                         1200
4            25                                10                            900
5            28                               12                           750
6           32                                15                         500

7         34                                20                            350

8         18                                 6                          1400

توضيح اينکه : افزايش يا کاهش تعداد برش توسط يک تيغه به دقت اپراتور ، جنس و میزان سختی ميلگرد بستگي دارد.

دو سر ميلگردهای بريده شده را درون گيره قرارداده ، به طوري که محل اتصال آنها در مرکز گيره باشدودقيقا روبروی يکديگر قرار گيرند. بعد بوسيله آچار مخصوص (آچار جغجغه ای)پيچ های نگهدارنده ميلگرد را میبندیم. بايد دقت کنيم که نوک پيچ برروی آج ميلگرد بسته نشود و حتما بايد بين دو آج قرار گيرد. در غير اينصورت ممکن است در زمان وارد آمدن فشار ، ميلگرد ها در جای خود لغزيده شده و عملیات جوشکاری متوقف شده و یا جوش از حالت استاندارد خارج شده و مورد پذیرش واقع نگردد.

سپس سیلندر هیدرولیک را در کلگی گیره کار طوری قرار میدهیم که زائده های سیلندر در تو رفتگیهای گیره کاملا ثابت شوند.
مشعل را به دست گرفته سپس بوسيله کليد نصب شده بر روی دسته فرمان ، به پمپ هيدروليک فرمان ميدهيم تا سيلندر هیدرولیک ما  شارژ شده و به انتهای کورس حرکتی خود برسد. کليد را چند ثانيه نگه داشته تا عقربه گیج  پمپ هيدروليک بر روی عدد مورد نظر برسد (اين عدد بسته به سايز ميلگرد متغير است) . در اين مرحله بايد دقت داشته باشيم که قبل از فشار دادن کليد و شارژ سيلندر ، جک هيدروليک کاملا در جاي خود در گيره ها قرار گرفته باشد. سپس شير هاي گاز اکسيژن و استيلن بر روي مشعل را به ميزان لازم باز کرده و به وسيله فندک مخصوص مشعل را روشن ميکنيم. شعله از لحاظ ظاهری بايد طوری باشد که سر شعله ها با هم تماس پيدا کرده و در مرکز سر مشعل يک خط آتش افقی تشکیل گردد. يکی ديگر از راه های تجربی تنظيم شعله گوش کردن به صدای آن مي باشد. که این امر وقتی حاصل می گردد که اوپراتور جوشکار آموزشهای لازم را دیده باشد و تجربه کافی کسب کرده باشد.
دسته مشعل را با يک دست گرفته و انگشت خود را بر روي کليد فرمان پمپ هيدروليک قرار مي دهيم و دست ديگر را به صورت تکيه گاه در محل شير اکسيژن گرفته و انگشت شصت را روی شير آن ميگذاريم سپس شروع به حرارت دادن درز اتصال ميکنيم. بايد دقت کنيم که شعله کاملا عمود بر ميلگرد باشد و ميلگرد در مرکز شعله قرار گيرد.

حرارت دادن را تا زماني ادامه ميدهيم که محل اتصال به حالت خميری و سرخ درآيد در همين زمان کليد فرمان پمپ هيدروليک را به مدت 5 ثانيه نگه داشته تا فشار دوم بر ميلگرد ها وارد شود در همين موقع دبی خروجی اکسیژن را با بازتر نمودن شیر آن افزایش داده تا شکل شعله ها کوتاه و حرارت آن زياد شود بعد شعله را به طرفين محل اتصال ( در طول ميلگرد ) گرفته و با يک مکث کوتاه حرارت دادن را ادامه ميدهيم تا طرفين محل اتصال نيز بصورت سرخ شده و خميري درآيد.در اين حالت بايد به درجه فشار روي پمپ هيدروليک نيز توجه داشته باشيم تا هر زمان که عقربه در حالت برگشت ، به عدد مورد نظر رسيد(بسته به سايز ميلگرد) دوباره کليد روي دسته مشعل را فشار داده تا فشار نهايی بر روي ميلگرد ها وارد شودو محل اتصال ما به حالت بر آمده و مشابه تصویر ذیل گردد.مقدار فشار سوم بايد به قدري باشد که قطر محل جوش به اندازه مناسب 1.4 برابر قطر برسد.قطر محل جوش را بصورت چشمي بايد کنترل کرد تا به اندازه استاندارد باشد.   (ویدئو اجراء جوش سر به سر میلگرد)
توجه: اندازه استاندارد قطر جوش در محل اتصال درز ها بايد 1،4 برابر قطر ميلگرد و طول جوش نيز بايد 1،1 برابر قطر ميلگرد باشد.مثلا قطر جوش براي ميلگرد سايز20 بايد 25 ميليمتر و عرض آن بايد22 ميليمتر باشد.

جوشکاری

پس از اتمام جوشکاري شعله را از محل جوش خارج کرده و دوباره مقدار اکسيژن را کم ميکنيم تا شعله به حالت اول درآيد.سپس شير اکسيژن و استيلن را به آرامي ميبنديم تا شعله خاموش شود. کليد کنترل فشار جک را به به مدت 5 ثانيه نگه داشته تا فشار از روي ميلگردها برداشته شود.سپس بوسيله آچار پيچ های گيره را باز نموده  و گیره را از میلگردهای فورج شده جدا می نماییم.

جوشکاری سر به سر میلگرد

 هرگز بر روی جوش گرم آب و يا مواد خنک کننده ديگر نريزيد اين کار باعت وارد آمدن تنش و شوک حرارتی و تغيير ساختار مولکولی و ایجاد ترک بر روی میلگرد و جوش مي گردد.

کنترل کيفی محل جوش خورده :

کليه عمليات جوشکاری و آماده سازی در اين روش می بايست زير نظر افراد آموزش ديده و داراي گواهينامه آموزشی معتبر انجام گيرد. متخصصين و بازرسين آموزش ديده تنها مجاز به کنترل کيفيت و تشخيص موارد و عيوب رايج در حين کار مي باشند.
اولين راه کنترل کيفيت جوش کنترل عينی آن ميباشد يعنی با نگاه کردن به شکل ظاهری جوش می توان تا حدودی از کيفيت ظاهری آن اطمينان حاصل کرد.

شکل جوشهای معیوب : عدم داشتن شیب ملایم از قطور ترین قسمت یا درز جوش تا قطر اصلی میلگرد که این در حالتی رخ میدهد که فشار پمپ تنظیم نبوده و یا اینکه حرارت داده شده زیاد تر از حد استاندارد باشد .علت دیگری که می توان برای این عیب بر شمرد استاندارد نبودن  پمپ و یونیت هیدرولیک می باشد. نتیجه این عیب در تست کشش میلگرد کاملا مشخص می گردد که شکست در ناحیه (HAZ) یا همان اطراف جوش ،اتفاق می افتد.(ویدئو تست کشش)

کنترل کيفي محل جوش خورده

يکی ديگر از راههای کنترل کيفيت جوش میلگرد ها ، تست خمش ميباشد که بوسيله دستگاه خمکن هيدروليکی انجام می پذيرد بطوری که ميلگرد از محل جوش تا 90 درجه خم ميشود. در اين صورت هيچ گونه ترک يا شکستگی در نقطه جوش شده نبايد حاصل شود.

کنترل کيفي محل جوش خورده


تست کشش يکی ديگر از آزمايشها مي باشد که توسط دستگاه کشش صورت مي گيرد. نمونه جوش داده شده در داخل دستگاه کشش قرار گرفته و کشيده مي گردد.محل شکست می بایست خارج از نقطه اتصال و به صورت تصادفی در طول نمونه باشد.

نکته:در صورتیکه محل شکست در تست کشش در چند نمونه آزمایشی و پیوسته ،در منطقه  حرارت دیده شده ،باشد روش کار ویا تجهیزات ایراد دارند و باید در آنها تجدید نظر گردد.

کنترل کيفي محل جوش خورده

 نگهداری و تعميرات دستگاه فورجينگ ميلگرد :


- در زمان اتمام کار با دستگاه شيلنگها ي گاز و شيلنگ هيدروليک و کابل هاي رابط را بطور مرتب جمع کرده و درپوش سرشيلنگ روغن و همچنين درپوش روغن هيدروليک را حتما ببنديد. هرگز از روغن هيدروليک متفرقه و غير استاندارد استفاده ننمائيد.
- گيره ميلگرد را در دوره هاي زماني مشخص باز کرده ، تميزکاري و با گريس نسوز گريس کاري کنيد.
- هميشه پيش از شروع کار مقدار روغن پمپ هيدروليک را چک کرده تا درصورت کمبود به آن روغن اضافه شود.

 

نکات ايمني حين کار :
- محل اتصال شيلنگ های گاز و شير کپسول ها را پيش از شروع کار با آب و کف چک کرده و از نشتی نداشتن آن ها اطمينان حاصل کنيد.
- در زمان کار با دستگاه از دستکش چرمی و يا نخي استفاده کنيد.
- در زمان ترک دستگاه از بسته بودن شير های کپسول اکسيژن و استيلن اطمينان بعمل آوريد.
- شيلنگ های گاز و همچنين شيلنگ های روغن و کابل های اتصال به نحوي در محل جوش مسقر شوند که برخورد با آنها به حداقل برسد.
- هرگز با دست چرب به مشعل , شیلنگ هوا , مانومترها , کپسول هوا دست نزنيد.
- هنگام تعويض تيغه اره حتما برق دستگاه را به طور کامل قطع کنيد.
- وارد شدن مقدار زياد گاز استيلن به بدن ايجاد مسموميت می نمايد , از بو کردن مستقيم گاز استيلن خوداري کنيد.
- روغن هيدروليک تحت فشار در صورت برخورد با بدن ايجاد جراحت و آسيب جدی مي نمايد , در صورت وجود ايراد در تجهيزات هيدروليک مراتب را به متخصص آن اعلام کنيد و از دستکاری و يا تعمير آن خوداری نماييد.

کنترل کيفي محل جوش خورده

 

 


:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 27 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

بتن را میتوان بعنوان یکی از مصالح اصلی و انکار ناپذیر مورد استفاده در ساخت و سازها نام برد که مصارف زیادی دارد.پیشینه استفاده از بتن بسیار طولانی است و اولین بار در حجم عظیم توسط رومیان باستان مورد استفاده قرار گرفت.بتن ماده ای ترکیبی است که در حالت عادی به صورت روان می باشد اما با گذشت زمان سخت شده و به جسمی مقاوم و محکم تبدیل می گردد.

آگهی تبلیغاتی جهت خرید بتن آماده در سایت شیپور

 بتن از نظر نوع موادی که در ساخت آن به کار رفته دارای انواع گوناکون است و با توجه به مکان و استحکام مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب نوع بتن بر اساس ویژگی هایی نظیر دوام، مقاومت گرمایی و شیمیایی، چگالی و کاربرد انجام می شود و برای سازه های مختلف نوع خاصی از بتن به کار می رود.

 

انواع بتن

در حال حاضر بتن نه تنها در مرحله سفت کاری ساختمان به صورت انواع بلوک بتنی، دال بتنی و … کاربرد دارد بلکه به عنوان متریالی مقاوم برای پوشش کف، دیوار و نمای خارجی ساختمان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بتنی که برای نمای ساختمان انتخاب می شود بتن اکسپوز نامیده می شود. لازم به ذکر است که بتن به عنوان ماده ای قابل بازیافت مجدداً قابل استفاده برای مصارف گوناگون است. بتن بازیافتی در صنعت ساخت و ساز برای اجرای فونداسیون، در حوزه شهرسازی برای پوشش پیاده روها و در حوزه طراحی داخلی و محوطه سازی برای ساخت المان های دکوراتیو استفاده می شود. در صورت تمایل می توانید به نوشته  کاربرد بتن بازیافتی در صنعت ساختمان در سایت مراجعه نموده و اطلاعات بیشتری کسب نمائید.

 

 

مواد تشکیل دهنده بتن

مواد_مختلف_تشکیل_دهنده_بتن

سیمان پرتلند

سیمان پرتلند از جمله پرکاربردترین نوع سیمان برای تولید بتن است، در واقع این متریال برای تهیه انواع ملات مورد استفاده قرار می گیرد. سیمان در مقایسه با سایر اجزای تشکیل دهنده بتن به انرژی بیشتری برای ترکیب نیاز دارد. ترکیب سیمان با آب، ماده ای چسبنده به وجود می آورد که سنگدانه ها و ماسه را به یکدیگر می چسباند. برای آشنایی با ویژگی تیپ های مختلف سیمان پرتلند می توانید به نوشته کاربرد سیمان پرتلند در سایت مراجعه نمائید.

سنگدانه ها

سنگدانه ها بیشترین سهم را در مخلوط بتن به خود اختصاص می دهند. آن ها شامل ماسه، شن درشت و سنگ های خرد شده نظیر خرده سنگ های گرانیت و یا آهک می باشند. حدود ۷۰ درصد مخلوط بتن را سنگدانه ها تشکیل می دهند، به همین دلیل نقش آن ها در بتن بسیار پر رنگ است.  میزان آب و سیمانی که برای تولید بتن نیاز است بر اساس اندازه سنگدانه ها تعیین می شود.

اگر در تهیه بتن از سنگدانه های بزرگ استفاده شود، برای پر کردن فضای بین آن ها سنگدانه های ریزتر به کار می رود، سپس برای چسباندن سنگدانه ها به یکدیگر ملات ریخته می شود. با انتخاب سنگدانه های که سایز متفاوت دارند می توان میزان استفاده از ملات را کاهش داد که این امر از نظر اقتصادی مقرون بصرفه بوده و منجر به کاهش قیمت بتن می گردد. در حال حاضر سنگدانه های بازیافتی که از تخریب، ساخت و ساز و یا حفاری حاصل می شوند در تولید بتن کاربرد دارند و به جایگزین مناسبی برای سنگدانه های طبیعی تبدیل شده اند.

 

آب

هنگامی که آب با سیمان ترکیب می شود فرآیندی به نام هیدراتاسیون رخ می دهد. این فرآیند شیمیایی باعث سفت و سخت شدن مخلوط بتن می گردد. مخلوط آب و سیمان حفره های بین سنگدانه ها را پر می کند و آن ها را به یکدیگر می چسباند. اگر میزان آب مصرفی نسبت به سیمان کمتر باشد، بتن پایدارتر می شود اما اگر این میزان بیشتر باشد، اسلامپ بتن افزایش می یابد.

 

دلایل استفاده از بتن در ساخت و ساز

بتن یکی از رایج ترین و پر مصرف ترین مصالح در سراسر دنیا می باشد که قابلیت ها و مزایای منحصر بفرد آن، این ماده را به مقاوم ترین مصالح ساختمانی تبدیل نموده است. از جمله دلایلی که باعث شده بتن به عنوان متریالی پایدار در صنعت ساخت و ساز مطرح شود می توان به موارد زیر اشاره نمود:

دوام و طول عمر بالا

در هنگام تولید و عمل آوری بتن با توجه به شرایط آب و هوایی و میزان مقاومت مورد نظر از استانداردهای لازم تبعیت می شود. از این رو بتنی که با رعایت تمام اصول تولید می شود از دوام و پایداری بالا برخوردار است و سال ها بدون آنکه دچار عیب و ایراد شود به همان شکل اولیه باقی خواهد ماند. مقاومت بتن در برابر عوامل مختلف بسیار بالاست، از این رو می توان از استحکام و دوام آن اطمینان خاطر داشت. یکی از کاربردهای بتن استفاده از آن در اجرای دال بتنی است. دال بتنی نوعی سازه یکپارچه از بتن و فولاد است که برای ایجاد سقف و یا کف سازی کاربرد دارد. دوام و استحکام این سازه به دلیل استفاده از بتن در آن بسیار طولانی است.

قابلیت دسترسی آسان

موادی که برای تولید بتن مورد استفاده قرار می گیرند به راحتی قابل دسترسی هستند. برای مثال شن و ماسه که از اجزای اصلی تشکیل دهنده بتن هستند در تمام نقاط کشور وجود دارند. علاوه بر آن تهیه مواد اولیه بتن با قیمت مناسب امکان پذیر است.

شکل پذیری ایده آل

بتن حالتی روان دارد و در هر قالبی ریخته شود، شکل آن را به خود می گیرد. از این رو بتن را می توان در مکان های مختلف مورد استفاده قرار داد.

مقاومت در برابر حرارت

بتن مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش و حرارت داد. در ساختمان هایی که با بتن مسلح ساخته شده اند اگر بتن پوشش محافظتی داشته باشد ساعت ها در برابر آتش مقاوم خواهد بود.

مقاومت فشاری بسیار بالا

مقاومت فشاری بتن بسیار بالاست، از این رو در تمام سازه ها می توان از این ماده استفاده نمود. بتن قابلیت تحمل فشارهای بسیار بالا را دارد و دچار آسیب نخواهد شد.


آشنایی با انواع بتن در بخش آگهی رایگان شهر24

 

 



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

اساسا دو هدف‌ اصلی‌ در نوشتن‌ طرح‌ توجیهی وجود دارد. هدف‌ اول‌ و مهمتر آنست‌ که‌ از این‌ طرح‌ در طول‌ عمر کسب وکار خود به‌عنوان‌ راهنما استفاده‌ کنید. این‌ طرح‌، نمونه‌ والگوی‌ کسب وکار شما خواهد بود و برای‌ نگاه‌ داشتن‌ شما در مسیر درست‌ بکار می‌رود. طرح‌ شما برای‌ آنکه‌ دارای‌ ارزش‌ باشد باید با زمان‌ پیش‌ رود. اگر شما‌ طرح تجاری تهیه نمایید که‌ از زمان‌ جلوتر است‌ از بسیاری‌ از مشکلات‌ و ناکامی‌ها پرهیز کرده‌ و آنها را حذف‌ خواهید کرد .
  دوم‌ آنکه‌ اگر بدنبال دریافت وام هستید یا قصد استقراض دارید طرح‌ تجاری‌ موردنیاز است‌. این‌ طرح‌،اطلاعات‌ مفصلی‌ در مورد تمامی‌ جنبه‌های‌ عملیات‌ گذشته‌ و فعلی‌ شرکت‌ را در اختیار وام‌دهنده‌ قرار می‌دهد و پیش‌بینی‌های‌ آتی‌ را نیز عرضه‌ می نماید.

در ابتدای‌ هر بخش‌ از طرح‌ تجاری‌ به‌هر یک‌ از این‌ پرسش‌ها در یک‌ پاراگراف‌ پاسخ‌ دهید. سپس‌ با تشریح‌ هر کدام‌ از آن‌ مطالب‌ در متن‌ به‌کار ادامه‌ دهید.

  طرح‌ تجاری‌ هیچ محدودیتی‌ از نظرحجم یا تعداد صفحات ندارد. بطور متوسط‌ طرح‌ تجاری‌ در30 تا 40 صفحه‌ تهیه می شود‌. طرح‌ را به‌بخش‌های‌ مختلف‌ تقسیم‌ کنید. درمورد کارهایی که باید صورت بگیرند زمانهای شروع و ختم هر کار را تعیین کنید. نوشتن‌ طرح‌ تجاری‌ موثر به‌نظم‌، صرف‌ وقت‌ و نگارش‌ نیاز میباشد.

متن‌ طرح‌ تجاری‌ باید دقیق‌ بوده‌ و بیشترین‌ میزان‌ اطلاعات‌ ممکن‌ را در بر داشته‌ باشد. این‌ امر به‌نظر متناقض‌ می‌آید اما می‌توانید این‌ مسئله‌ غامض‌ را با استفاده‌ از روش‌ واژگان‌ کلیدی‌ حل‌ کنید. کلید واژه‌های‌ زیر را روی‌ کارتی‌ بنویسید و آن را به ‌هنگام‌ نوشتن‌ در مقابل‌ خود قرار دهید.

طرح‌ تجاری‌ هیچ محدودیتی‌ از نظرحجم یا تعداد صفحات ندارد. بطور متوسط‌ طرح‌ تجاری‌ در30 تا 40 صفحه‌ تهیه می شود‌. طرح‌ را به‌بخش‌های‌ مختلف‌ تقسیم‌ کنید. درمورد کارهایی که باید صورت بگیرند زمانهای شروع و ختم هر کار را تعیین کنید. نوشتن‌ طرح‌ تجاری‌ موثر به‌نظم‌، صرف‌ وقت‌ و نگارش‌ نیاز دارد.

  با تهیة‌ فهرست‌ اسناد به‌ هنگام‌ نوشتن‌ متن‌ در زمان‌ صرفه‌جویی‌ می‌کنید. مثلاً چنانچه‌هنگام‌ نوشتن‌ در مورد ساختار قانونی‌ و حقوقی‌ کسب وکار خود متوجه شدید که به نسخه ای‌ از توافق‌نامة‌ همکاری‌ نیاز دارید، این‌ توافق‌ نامه‌ را در فهرست‌ اسناد اضافه‌ نمائید. به‌هنگام‌ تکمیل‌ هر‌ بخش‌ از طرح تجاری‌  فهرستی‌ نیز از اسناد مورد نیاز تهیه‌‌کنید.

 با به‌خاطر داشتن‌ این‌ مطالب‌ می‌توانید تهیه‌ طرح‌ تجاری خود را آغاز کنید. با مطالعه این مطلب تصویری‌ از روند تهیه طرح‌ تجاری‌ بدست‌ خواهید آورید.

 چگونه طرح توجیهی بنویسیم ؟ – نکاتی برای نوشتن طرح کسب و کار [قسمت اول]

خلاصه مدیریتی که تشریح کننده رنوس اهداف و دیدگاه های شما باشد :

اولین بخشی که باید در طرح خود بیاورید و معمولا از حدود ? الی ? صفحه بیشتر نباید تجاوز کند خلاصه مدیریتی نام دارد. خلاصه مدیریتی استراتژی کسب و کار شما را معرفی می نماید و مطمئنا مهمترین بخش برای مدیران و موسسات اعتباری است. توجه داشته باشید که اکثر مدیرانی که قرار است به به جریان افتادن پرونده طرح شما برای دریافت کمک و حمایت مالی تایید کنند همیشه دچار مشکل کمبود وقت هستند و از این رو نباید انتظار داشته باشید که با دقت کامل برای خواندن طرح شما که در چندین صفحه تهیه شده وقت بگذارند.

برای اینکه بتوانید در عرض چند دقیقه اهداف و اولویت ها و برنامه های خود را برای آنها بازگو کنید باید مطالب کل طرح را به صورت اجمالی و قانع کننده همراه با اعداد و ارقام پیشنهادی در صفحات محدودی به صورت تایپ شده در اختیار آنها قرار دهید. اگر شما نتوانید در دو, سه صفحه مسئول رسیدگی به برنامه کسب و کار خود را قانع کنید که طرح کسب و کارتان قابل اطمینان و ارزشمند برای سرمایه گذاری است مطمئن باشید که جلسه را دست خالی ترک خواهید کرد.

همچنین این خلاصه به عنوان یک ابزار ارتباطی برای کارمندان و مشتریان بالقوه شما که نیاز دارند از ذهنیات و اندیشه شما آگاه شوند دارای اهمیت زیادی است.

 

اهداف شرکت شما :

در چند پاراگرف اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را برای شرکت تشریح کنید. بیان کنید که طبق برنامه ریزی های خود در چه مدت زمانی به این اهداف دست خواهید یافت؟ در بازاری که برای کسب و کار خود در نظر گرفته اید مشتریان شما چه کسانی خواهند بود و بر کدام بخش از بازار تمرکز خواهید کرد و هدف از این انتخاب ها را بیان نمایید.

 

خدمات یا محصولاتی که در طرح شما پیشنهاد شده :

نکته ای که در این بخش مورد توجه قرار می گیرد تفاوت ها و مزیت هایی است که کالاها و خدمات شما با سایر محصولات بازار دارد. در این بخش باید به صورت دقیق کالاها و یا خدماتی را که پس از اجرای موفق طرح قابل ارائه هستند را معرفی و با محصولات مشابه بازار داخل و بین الملل مقایسه نمایید و علل برتری طرح خود را در مقایسه با آنها از نظر کمی و کیفی بیان نمایید.



شرح مختصری از چگونگی آغاز به کار شرکت :

به صورت واضح اساس شکل گیری و آغاز به کار شرکت را شرح دهید و نحوه رسیدن به ایده و شروع این کسب و کار را توسط خود و یا همراه با شرکایتان را بیان نمایید. در این قسمت باید سعی کنید از نکته ها و اصولی که موسسه اعتباری طرف شما بر آن تاکید دارد استفاده کنید و دغدغه های خود را با چالش های آنها همسان سازید. به عنوان نمونه اگر با یک بانک یا شرکت که اولویت را بر صادرات و واردات گذاشته برای فعالیت های تولیدی وارد مذاکره نشوید یا اگر به این کار دست زدید از ظرفیتهای طرح خود برای امر صادرات و واردات سخن بگویید.

کشش بازار برای کالاها و خدمات شما :

به خاطر داشته باشید که شما مجبور هستید تا موسسات اعتباری, کارمندان و دیگر افراد موثر و فعال در بازار مورد نظر خود را برای حمایت، همکاری، خرید و سرمایه گذاری متقاعد سازید. شما برای این بخش نیازمند انجام تحقیقات گسترده ای هستید.

اگر کسب و کار مورد نظر شما در محیط وب شکل خواهد گرفت یا هم در اینترنت و هم در محیط فیزیکی قابل پیاده سازی است باید کشش بازار منطقه ای و بین اللملی را برای طرح مورد نظر خود تعیین نمایید.

نحوه تنظیم و ارائه طرح کسب و کار :

مسائلی وجود دارد که در بهتر شدن برنامه کسب و کارشما اثر گذارند و بهتر است در نوشتن طرحتان به آن‌ها توجه نمایید.

 



:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 فروردين 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

تخریب تحت فشار

زمانی که تخریب بدون آلودگی و گرد و غبار، کنترل شده و کم سر و صدا مد نظر باشد، تخریب تحت فشار – مکانیکی و شیمیایی- بهترین گزینه است. با فشار مکانیکی، بتن با استفاده از قدرت زیاد و دستگاه های جدا کننده که با فشار هیدرولیک ایجاد شده توسط یک موتور کار می کنند، خرد می شود. در روش شیمیایی، مواد شیمیایی منبسط شونده درون یک الگوی خاصی از سوراخ ها ریخته می شوند و به کمک انبساط این دوغاب بتن تخریب می شود.بتن تخریب شده سپس به راحتی توسط دست و یا جرثقیل از محل برداشته می شود. این روش ها برای تخریب بتن با کم ترین آلودگی و سر و صدا کاربرد دارند. تحت هر دو روش سوراخ هایی درون سازه ایجاد شده و نیروی جانبی به بتن وارد می شود که باعث تخریب آن می شود.

تخریب تحت فشار مکانیکی

  • ارزان، سر و صدای کم، بدون ایجاد لرزش
  • ایجاد سوراخ های اولیه مقداری صدا و لرزش تولید می کند.
  • استفاده از دستگاه های کرگیری سر الماسی صدا و لرزش را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد ولی قیمت تمام شده آن گران تر می شود.
  • کنترل جهت حرکت ترک ها و تخریب بتن می تواند با دشواری همراه باشد.
  • دستگاه های تخریب دستی و یا ماشینی ممکن است با میلگردهای تسلیح برخورد نمایند.

تخریب با کمک دستگاه های پنوماتیکی و هیدرولیکی

این دستگاه های تخریبی به صورت رایج برای تخریب بتن پیاده رو ها و جاده ها، عرشه پل ها و فنداسیون ها مورد استفاده قرار می گیرد. میزان تخریب با این روش معمولا به مقاومت بتن، اندازه چکش دستگاه تخریب، شرایط کار و میزان میلگردهای استفاده شده در بتن بستگی دارد.

دستگاه های پنوماتیکی و هیدرولیکی می توانند قدرت تخریب بالایی داشته باشند و حتی در برخی موارد خصوصا برای شرایط دسترسی دشوار مانند زیر آب از راه دور کنترل گردند.

  • قابلیت مانور و دسترسی آسان
  • قابلیت کنترل از راه دور
  • قابلیت استفاده برای تخریب در زیر آب
  • برخی محدودیت های این روش شامل تولید صدا، گرد و غبار و لرزش می شود.
  • تخریب بتن

تبلیغات اینترنتی روشی مناسب برای آشنایی با کسب و کارشما

تخریب با استفاده از جرثقیل

این روش یکی از متداول ترین روش های تخریب ساختمان میباشد. در این روش یک آونگ با وزن زیاد با کمک جرثقیل مورد استفاده قرار می گیرد. این روش برای تخریب سازه های بنایی و بتنی کاربرد دارد. در برخی موارد ممکن است به جای ضربه زدن به ساختمان با استفاده از این توپ سنگین وزن، توپ روی ساختمان رها شود.

تخریب با مواد شیمیایی

  • روش پرهزینه تر تخریب با کمک فشار
  • می تواند به شکل کنترل شده ای بتن را تخریب کند.
  • بدون سر و صدا، بدون لرزش، بدون گرد و غبار و یا گرد و غبار کم
  • تغییرات دمایی زیاد می تواند اثر آن را کاهش دهد.

تخریب با کمک مواد منفجره

زمانی که حجم زیادی از بتن باید تخریب گردد، از مواد منفجره استفاده می گردد. این مواد منفجره درون سوراخ هایی مشخص قرار داده می شوند و پس از انفجار، سازه را به قطعات کوچکتر تبدیل می کنند. این روش بر اساس نتیجه مورد نظر می تواند به شکل های مختلفی اجرا شود.لرزش و انفجار هوای اطراف در این روش می تواند باعث آسیب به سازه های مجاور گردد و به همین دلیل اجرای این روش باید لزوما با رعایت استانداردهای بالا و الزامات ایمنی همراه است.

برش بتن

در این روش، قطعات بتنی با استفاده از اره، لیزر حرارتی و یا واترجت به قطعات کوچک تر تبدیل شده و قطعات کوچک به کمک جرثقیل برداشته می شوند. این روش کم ترین تاثیر را بر سازه های اطراف داشته و آلودگی و سر و صدای کمی ایجاد می کند.این روش، برای تخریب بخش خاصی از سازه مانند دیوار و یا دال بسیار مناسب میباشد. روش واترجت می تواند برای تخریب یک محدوده و یا یک مسیر مستقیم مورد استفاده قرار داشته باشد. از طرف دیگر لیزر حرارتی بر روی میلگردهای تسلیح به خوبی عمل کرده و آلودگی و لرزش ایجاد نمی کند.

برش بتن با کمک واترجت

  • گرد و غبار را به حداقل رسانده و خطر گرد و غبار و یا آتش سوزی را از بین می برد.
  • می تواند برای تخریب یک محدوده و یا تخریب یک مسیر مستقیم مورد استفاده قرار میگیرد.
  • در هنگام برش نیاز به سیستم برش و همچنین سیستم کنترل آب است.

 



:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

ساختمان بتنی بهتر است یا فولادی ؟

این سوال را خیلی‌ها می‌پرسند که سازه بتنی یا فولادی ؟ ما کدام را انتخاب کنیم؟

نمی‌توان یک نسخه واحد برای تمامی افراد پیچید بلکه باید شرایط مختلفی را در نظر گرفت. شرایطی مثل هزینه، سرعت کار، عرف شهر، موقعیت جغرافیایی و زمان از فاکتورهایی است که مشخص می‌کند بهتر است به سمت سازه بتنی برویم یا فولادی ؟‌

سازه بتنی مقاطع بزرگتری نسبت به سازه فولادی دارد

ساختمان اسکلت بتنی

ساختمانی که تیر و ستون های آن از بتن+آرماتور تشکیل شده باشد به ساختمان اسکلت بتنی معروف است. در مهندسی سازه ساختمان بتنی را سازه بتن‌آرمه نیز می نامند. دلیل این نام گذاری این است که در اسکلت بتنی هیچگاه بتن به تنهایی به کار نمی رود بلکه همیشه بتن همراه با آرماتور به کار می رود. چرا ؟ دلیل آن جبران مقاومت کششی پایین بتن است که با آرماتورهای فولادی جبران می شود.

 

قالب بندی صحیح پیش از بتن ریزی اهمیت بالایی دارد/

تفاوت سازه بتنی با فولادی

قبل از اینکه وارد بحث اصلی بشویم ببینیم اصلا تفاوت سازه فلزی و بتنی در چیست؟

سازه فولادی یا ساختمان اسکلت فلزی

سازه فولادی هم ساختمانی است که اسکلت آن (یعنی تیر و ستون) از آهن آلات تشکیل شده است. البته به این نکته توجه داشته باشید که در همه ساختمان ها (حتی در ساختمان فولادی) فونداسیون بتنی است. یعنی همیشه در فونداسیون بتن + آرماتور خواهیم داشت.

سازه فولادی سرعت اجرا بیشتر و بازگشت سرمایه زود‌تری دارد!

چون سازه بتنی طبقه طبقه اجرا میگردد برای ساخت آن به زمان بیشتری نیاز دارید. بتن ماده ای است که ۲۸ روز طول می‌کشد تا به مقاومت خودش برسد در این مدت باید از بتن مراقبت کرد تا بتواند بعدا نقش مهم خود را ایفا نماید. البته امروزه بتن هایی را میتوان تولید نمود که حتی در ۳ روز به مقاومت خود میرسند. ولی در حالت عادی اجرای هر طبقه سازه بتنی حداقل ۱ ماه طولخواهد کشید.

اما در سازه فولادی کل اسکلت را به طور یکجا می‌سازند. علاوه بر این در ساختمان فولادی میتوان با اجرا سقف هایی مثل عرشه فولادی و کرومیت حتی چندین سقف را با هم نیز بتن ریزی کرد و کار را با سرعت بیشتری جلو رفت!

سازه فولادی سرمایه اولیه زیادی میخواهد!

در ساختمان فلزی چون قرار است کل اسکلت یکجا اجرا شود بنابراین به سرمایه اولیه زیادی نیاز دارید. همان ابتدا باید تمام آهن آلات را خریداری کنید. همچنین هزینه ساخت تیر ورق و ستون ها در کارخانه ساخت اسکلت فلزی و همچنین اجرای اسکلت را نیز اضافه کنید.

اما سازه بتنی چون طبقه طبقه اجرا می‌شود بنابراین این فرصت را دارید که در چندین مرحله پول جمع کنید.

معماری

از نظر معماری چون اسکلت بتنی حجیم تر از اسکلت فولادی است ممکن است این ترس وجود داشته باشد که به معماری ما ضربه زیادی خورده می‌شود. اما اینطور نیست در اسکلت بتنی می‌توانیم دهانه های بلندتری را با هزینه کمتری ایجاد کرده و از تعداد ستون ها کم نماییم.

اجازه بدهید این موضوع را بیشتر توضیح بدهیم:

اگر ما در سازه فلزی از دهانه های بلند (حدود10-12 متر) استفاده کنیم سازه در هر مترمربع ۱۰ کیلوگرم سنگین تر می شود. یعنی در هر مترمربع ۱۰ کیلوگرم آهن بیشتری مصرف می‌شود. به عنوان مثال اگر قیمت ورق را کیلویی 10 هزار‌‌تومان در‌نظر بگیریم پس در هر مترمربع شما ۱ میلیون تومان باید بیشتر خرج کنید. این در حالی است که اگر همین اتفاق در سازه بتنی بیفتد سازه شما مترمربعی 3-4 کیلوگرم سنگین تر می گردد. 

برای تبلیغات رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید

 

تاثیر اکیپ اجرایی در انتخاب سازه بتنی یا فولادی

در بعضی از شهرها مثل مشهد پیمانکاران اسکلت فلزی بیشترند ولی در اکثر شهرهای ایران مثل تهران-اصفهان-تبریز پیمانکاران اسکلت بتنی بیشتر هستند. اکیپ اجرایی حرفه ای تاثیر بسیار زیادی در مقاومت ساختمان خواهد داشت.

موقعیت جغرافیایی

در شهرهای ساحلی چون رطوبت بالاست در طول زمان خوردگی فولاد را تهدید می کند. اگر دقت کرده باشید در این شهرها اغلب ساختمان ها بتنی می باشد.

موارد حیاتی در اجرا سازه بتنی و فولادی

قالب بندی

قبل از بتن ریزی ستون های بتنی و دیوار های برشی و دیوارهای حائل در زیرزمین باید آنها را قالب بندی کرد. از آنجایی که دیواربرشی و دیوار حائل علاوه بر ساختمان بتنی در سازه فلزی هم میتواند وجود داشته باشد پس این مورد برای هر دو سازه مهم میباشد. البته واضح است که چون حجم قالب بندی در سازه بتنی بیشتر است اهمیت این موضوع بیشتر نشان داده خواهد شد.

 



:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 اسفند 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

انواع بتن

انواع بتن را این روز ها در جاهای مختلفی می بینید , اگر دانشجو باشید در آزمایشگاه دانشگاه ها ,

اگر در بحث اجرا باشید در کارگاه ها و اگر هم مثل من محاسب باشید رابطه دوری و دوستی را

بیشتر باهاش کنار میایید و همون سالی یک بار عید به عید دیدن را به هر چیزی ترجیح می دهید.:)

البته این موضوع که واقعا شوخی بود ولی با توجه به این که مدت های زیادی

در محافل و گروه ها و کانال های مهندسی با هزار و یک نوع بتن آشنا شدم

تصمیم گرفتم که یک مقاله کامل و جامع در مورد انواع بتن بنویسم.

و یک بار برای همیشه این مشکل مهندسین عمران و مهندسین معماری

و این سوال مشهور که بالاخره چند نوع بتن داریم و انواع بتن چیست را یک بار برای همیشه حل کنیم؟

و یک نگاهی به انواع بتن های رایج در ایران و دنیا بیاندازیم تا ببینیم ؛

که سمت و سوی ساخت و ساز در دنیا به چه سمت و سویی در حال پیشروی است.

و اگر از این به بعد ازتون سوال پرسیده شده که انواع بتن چی هست و یا

وقتی میگیم سازه بتنی احتمالا می دونید که منظور ما سازه ای با بتن خالص نیست

اصولا بتن به صورت خالص برای ما مهندسین کاربرد خاصی نداره و باید با مواد مختلفی

ترکیب بشه تا کاربرد اصولی سازه ای پیدا کنه.

مسلح یا خلع سلاح شده؟

انواع بتن - بتن مسلح

یکی از این بهترین مواد و مصالح , میلگرد های سازه ای هست.

اما توجه کنید که میل گردها باید شرایط مخصوص به خودشون رو داشته باشند ؛

که قبلا در مورد شرایط استفاده از میلگردها و انواع میلگردها براتون نوشته بودیم.

اما خود بتن های مسلح هم به دسته های دیگه ای تقسیم میشوند که از مهم ترین

دسته های اون ها میشه به بتن های پیش تنیده و پس کشیده و پس تنیده اشاره کرد.

این دسته از بتن ها در سازه های حساس و مهمی مثل برج خلیفه استفاده می شوند

و در سازه های معمول امروزی کاربرد زیادی ندارند مگر در سقف ها و مورادی شبیه به آنها.

اما نکته مهم این هست که ما مهندسین نمی توانیم هر چیزی را که دوست داشتیم

استفاده کنیم و همیشه تحت نظر محدودیت های آیین نامه ای باید کار خود را انجام بدیم.

و از اونجایی که میخواییم به دنبال مصالح مختلف بتنی هستیم , باید یه ترکیبی بزنیم

اون هم از ترکیب مبحث ۵ خام و مبحث ۹ نیم پز شده با طعم دودی و مباحث اجرایی به مقدار لازم.

 

  • بتن پرمقاومت
  • بتن سبک
  • بتن سنگین
  • بتن پاششی یا همان شاتکریت
  • بتن اصلاح شده با پلیمر
  • بتن خود متراکم شونده
  • بتن الیافی
  • بتن هوادار اتوکلاو شده
  • بتن اسفنجی
  • بتن شفاف
  • بتن رنگی
  • بتن غلتکی
  • بتن انعطاف پذیر
  • بتن مگر

بتن پر مقاومت:

انوع بتن - بتن پر مقاومت

بتن پر مقاومت یکی از انواع بتن است که در لیست ما اولین بتن بود ؛

این بتن همانطور که از نام آن هم مشخص است مقاومت بالایی دارد ؛

به صورت میانگین مقدار مقاومت رایج در این بتن ها بالای ۵۰ مگا پاسکال خواهد بود.

معادل انگلیسی بتن پر مقاومت High Strength Concrete می باشد که به اختصار آن را HSC می نامند.

این دسته از بتن ها در سد ها , برج ها , پل ها , تونل ها , اسکله ها و برخی سازه های خاص کاربرد زیادی دارند.

 

بتن سبک:

انواع بتن - بتن سبک

بتن سبک دومین عنوان در لیست انواع بتن ما بود , بیایید با هم یک نگاهی به این بتن بیاندازیم ؛

در ساخت این بتن از ترکیبات سبک تری از مصالح نسبت به سایر انواع بتن استفاده می شود.

به عنوان مثال سیمان تیپ ۲ , پرلیت , سنگ بازالت , ورموکولیت از متریال های مهم در بتن سبک هستند.

و بر خلاف باور عمومی که غالبا بر این فکر هستند که این بتن سازه ای نیست ؛

این بتن به دو دسته سازه ای و غیر سازه ای تقسیم بندی می شود.

نکته مهم در این دسته از بتن ها این است که علاوه بر این که از متریال های

نام برده در بالا استفاده می شود از برخی مصالح مانند

ماسه و سنگ های درشت دانه استفاده نمی شود و همین عامل باعث

ایجاد تخلخل بیشتر شده و به پیوستگی و قدرت بهتر و بیشتری می رسند.

ساختار این بتن رطوبت را پس می زند و عملکرد دفع آب دارد.

بتن سنگین:

انواع بتن - بتن سنگین

بتن سنگین یکی دیگر از انواع بتن موجود در لیست بود ؛

بتن سنگین همان بتن معمولی است با این تفاوت که دارای که دارای وزن مخصوص بیشتری نسبت به بتن معمولی است.

وزن مخصوص بتن سنگین در حدود ۱٫۵ تا ۲٫۵ برابر وزن مخصوص بتن های معمولی است.

این بتن بر اساس نوع و اندازه سنگدانه و نحوه تراکم می تواند

دارای وزنی به مقدار بیش از ۶۴۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب را هم داشته باشد.

 

بتن پاششی یا بتن شاتکریت:

انواع بتن - شاتکریت

بتن پاششی یا بتن شاتکریت یکی دیگر از انواع بتن است که آن را هر مهندسی

چه عمران باشد و چه نباشد حداقل یک بار دیده است ,

این نوع بتن که از مشهور ترین بتن های دنیای مهندسی می باشد و همان طور که از اسم آن مشخص است

به صورت پاشیدنی بر روی سطوح میچسپد.

شاتکریت یا همان Shotcrete به صورت گسترده در خیلی از پروژه های سازه استفاده می شود ؛

و به دو دسته تقسیم می شود:

  • شاتکریت خشک
  • شاتکریت تر

انواع بتن - شاتکریت

شاتکریت خشک به علت این که در حمل و فرآیند انتقال , نیازی به آب نداشته و آب را در مرحله نهایی

و در حین خروج از سر نازل به آن اضافه می کنیم در خیلی از مکان ها و پروژه ها کاربردی می باشد.

اما در مواردی باعث زیاد شدن گرد و غبار در محیط کارگاه شده و کارکنان محیط کارگاه را ممکن است اذیت کند.

اما در بتن شاتکریت تر , ابتدا تمامی مواد با یکدیگر طبق طرح اختلاط بتن شاتکریت تر

که از قبل مشخص شده , با یکدیگر ترکیب شده و مواد افزودنی مورد نیاز در صورت لزوم

به آن زده شده و سپس به صورت پاششی به محل مورد نظر پاشیده شده.

 

بتن اصلاح شده با پلیمر:

انواع بتن - بتن اصلاح شده با پلیمر

همانطور که هم اکنون تب و تاب تکنولوژی نانو بین محققین رواج زیادی پیدا کرده است ؛

چندی پیش تب و تاب مواد و محصولات پلیمری خیلی هواداران زیادی داشت , البته هم اکنون نیز

بر روی مواد پلیمری تحقیقات زیادی می شود. و انواع بتن های مختلفی با آن ها ساخته می شود.

اما بتن پلیمری چیست؟

بتن پلیمری همانطور که از اسم آن مشخص است ترکیب از ۲ ماده بتن و پلیمر می باشد

که به عنوان اعضای سازه ای مورد استفاده قرار می گیرند.

 

 

خواندن این مطلب هم به شما توصیه میکنیم:  بتن شاتکریت

پلیمر ها ترکیبی از موادی مانند الیاف و رزین های پلیمری ساخته می شوند و در ترکیب با بتن , بتن های پلیمری را می سازند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در بتن های پلیمری از آب استفاده نمی شود

و به جای آن رزین مایعی به به اسم مونومر استفاده می شود.

انواع بتن - بتن اصلاح شده با پلیمر

که با واکنش های شیمیایی باعث سفت شدن و چسپندگی بتن می شود , همچنین با این که عمر زیادی

از این بتن هاو کشف و استفاده آن ها نگذشته , و قیمت بالاتری نسبت به بتن های ساده دارند

در جوامع بین الملی مورد استقبال زیادی واقع شده است.

برای اولین بار بتن های پلیمری در سال ۱۹۵۰ در ساختمان ها مورد استفاده قرار گرفته اند ولی هنوز

در کشور ما به صورت جدی مورد استفاده نبوده

و در حد تحقیقات دانشجویی در مقاطع ارشد و دکتری به آن اکتفا شده است.

بتن های پلیمری به ۲ دسته تقسیم می شوند جامد و غیر جامد.

انواع بتن - بتن اصلاح شده با پلیمر

در حالت غیر جامد با تزریق پلیمر های پودری و مایع دوام بتن افزایش پیدا می کند.

در حالت جامد هم مواد پلیمری که در بالا به آن ها اشاره کردیم ,

جایگزین فولاد شده و بتن را با مسلح کردن تقویت می کنند.

 

بتن خود متراکم شونده:

انواع بتن - بتن خود متراکم شونده

بتن خود متراکم به بتنی گفته می شود که تحت اثر وزن خودش به راحتی حرکت کنه.

بتن الیافی:

انواع بتن - بتن الیافی

بتن الیافی یکی از انواع  بتن می باشد که در دسته متریال های کامپوزیت یا ترکیبی قرار می گیرد.

ایرانی های باستان به صورت غریزی از مشابه این متریال در سازه های خود استفاده می کردند ؛

و سازه هایی با خشت و کاه میساختند تا مقاومت کششی را افزایش دهند.

 

انواع بتن الیافی:

 

انواع بتن - بتن الیافی

  • الیاف شیشه
  • الیاف فولادی
  • الیاف کربن
  • الیاف آرامید
  • الیاف پروپیلن

از دیگر کاربردهای مهم این نوع بتن می توان به مورادی مثل :

  • افزایش مقاومت بتن
  • کاهش ترک خوردگی بتن
  • جذب انرژی بالاتر در برابر زلزله و انفجار
  • مقاومت بیشتر در برابر پیچش
  • و کاهش هزینه ها

بتن هوادار اتوکلاو شده:

انواع بتن - بتن هوادار اتوکلاو شده

بتن هوادار اتوکلاو شده که به انگلیسی Autoclaved Aerated Concrete که به اختصار AAC نامیده می شود ؛

یکی از انواع بتن است که اولین بار توسط آرشیتکتی به نام Johan Axel Erikson ( جان اَکسل اریکسون) ابداع و اختراع شد.

این بتن بیشتر به صورت بلوک ساخته و استفاده می شود و اولین بار در سال ۱۹۴۳ با بررسی روی بتن های گازی سبک کشف شد.

 

بتن اسفنجی:

انواع بتن - بتن اسفنجی

یکی دی گر از انواع بتن , بتن اسفنجی است که به صورت فنی ترکیبی از آب , سیمان , ماسه به مقدار خیلی کم

و از همه مهم تر سنگ دانه های درشت دانه می باشد.

نکته جالب در این بتن , وجود فضای خالی در حدود ۱۵ تا ۲۵ درصد فضای بتن می باشد.

در این نوع بتن هم از آب به مقدار کمتری نسبت به سایر مواد استفاده شده ؛

و در نتیجه نسبت آب به سیمان هم دستکاری شده است.

وجود مقدار کمتر آب و ساختار خاص بتن اسفنجی باعث شده که

در این بتن آب سریعا تبخیر شده و مقدار کمتری آب در این بتن باقی بماند.

بتن اسفنجی دارای دو نوع است:

  • بتن گازی
  • بتن کفی

بتن شفاف:

انواع بتن - بتن شفاف

بتن شفاف یکی دیگر از انواع بتن است که به واسطه علم نانو ساخته می شود.

علم نانو که یکی از مدرن ترین و به روز ترین علم های دنیا می باشد؛

توانایی ساخت خیلی از متریال ها و وسایل را به ما داده است.

 

بتن رنگی:

انواع بتن - بتن رنگی

بتن رنگی یکی دیگر از مدل های انواع بتن بوده که همانطور که از اسم آن مشخص است

برای کاربردهای رنگی و معماری کاربرد زیادی دارد و

می توان از آن به عنوان رنگ آمیزی محیطی بتن ها استفاده کرد.

بتن غلتکی:

انواع بتن - بتن غلتکی

بتن غلتکی یا بتن غلطکی هم یکی دیگر از انواع بتن است , که اسلامپ آن صفر است و برای اجرای آن

معمولا از ماشین آلات راهسازی استفاده می شود.

 

بتن انعطاف پذیر:

انواع بتن - بتن انعطاف پذیر

 

بتن انعطاف پذیر بزرگترین نقطه ضعف این بتن یعنی ضعف در مقاومت کششی ( کشش ) را

به صورت جدی از بین برده و بتن را به یکی از بهترین مصالح و بدون نقطه ضعف های بزرگ تبدیل کرده است.

 

بتن مِگر:

انواع بتن - بتن مگر

بتن مگر (lean concrete) که به آن بتن لاغر،بتن کم سیمان و یا بتن نظافت نیز گفته می شود

اوّلین قشر پی سازی در پی های نقطه ای می باشد.مقدار سیمان در بتن مگر در حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ کیلوگرم میباشد.

و جزو انواع بتن هایی است که تقریبا در همه سازه ها نیاز به استفاده از آن وجود دارد.

برای اطلاع بیشتر درباره انواع بتن و موارد استفاده هرکدام به سایت شهر۲۴ مراجعه کنید. درصورت تخصص در این زمینه آگهی رایگان خود را در شهر۲۴ ثبت کنید



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

بتن به عنوان یک مصالح ساختمانی است که دارای دوام و مقاومت بالایی است. با این وجود عمر مفید بتن به عواملی بستگی دارد که در این مقاله به معرفی آنها می پردازیم. به طور کلی بتن و سازه های بتنی بسیار تحت تاثیر آرماتورها و میلگردهای موجود در داخل آن هستند. به عبارت دیگر ، خوردگی این آرماتورها می تواند یک عامل اصلی در افزایش سرعت تخریب بتن محسوب شود. از جمله آسیب های وارده بر بتن ، در اثر عوامل مکانیکی ، فیزیکی و شیمیایی رخ می دهد.

عوامل موثر بر عمر بتن

آسیب رسیدن به بتن ، عمر مفید آن را تا حد زیادی کاهش می دهد. بتن با وجود مقاومت و دوام بالایی که دارد ، تحت تاثیر عوامل مختلف فیزیکی ، شیمیایی و مکانیکی دچار صدمه و آسیب دیدگی می شود این عوامل می توانند بر کاهش عمر مصالح تاثیر به سزایی داشته باشد. به منظور افزایش عمر مفید بتن باید به این آسیب ها توجه شود و به طور مداوم به بررسی و کنترل سلامت بتن بپردازیم. برای کنترل و بررسی بتن دستگاه های مختلفی وجود دارند که از میان آنها می توان به اسکن آرماتور اشاره کرد. این دستگاه به منظور تعیین و تشخیص خوردگی آرماتورها در بتن طراحی شده است.دستگاه کاربردی دیگر جهت انجام مقاوم سازی و افزایش عمر مفید بتن ، دستگاه الکتراسونیک می باشد. با استفاده از این دستگاه شما می توانید مقاومت بتن را مورد بررسی قرار دهید و علاوه بر این شما قادر هستید با این دستگاه ، عمق ترک های موجود در بتن را نیز تعیین کنید.

دوام بتن چیست : عوامل موثر بر دوام و روش های بهبود دوام در بتن

عوامل اصلی آسیب در بتن

بتن ممکن است در برابر عوامل مختلف دچار آسیب شود. از جمله عوامل اصلی که در آسیب بتن موثر است و نقش زیادی دارند عبارتند از:

  • میزان زیادی آب در مخلوط بتن
  • استفاده از طرح اختلاط غیر استاندارد و نامناسب
  • به کار بردن سیمان بی کیفیت و سنگدانه های آلوده برای ساخت مخلوط بتن
  • آب آلوده نیز می تواند در کیفیت بتن تاثیر بگذارد و به مرور زمان موجب آسیب رسیدن به بتون شود.
  • از دیگر عوامل موثر بر آسیب دیدگی بتن ، انجام عملیات ویبراسیون ، به صورت نامناسب است.
  • کیورینگ ناکافی از دیگر عوامل اصلی موثر بر آسیب در بتن می باشد.
  • بر روی آرماتورها باید به اندازه کافی پوشش بتنی وجود داشته باشد زیرا در غیر این صورت به آرماتورها و در نتیجه بتن آسیب می رسد.
  • قرار گرفتن بتن در معرض اسید
  • وجود چرخه های یخ زدگی و ذوب
  • تحمیل بار بیش از ظرفیتبتن
  • بتن ریزی نامناسب
  • و غیره

برای جلوگیری از بروز این مشکلات در بتن و نگهداری و حفاظت از آن به منظور افزایش عمر مفید بتن ، باید از تست ها و آزمایش هایی که برای بررسی تخریب بتن طراحی شده اند ، استفاده کنید. به این آزمایش ها ، اصطلاحا " آزمایش غیر مخرب بتن" گفته می شود. برای اطلاع بیشتر درباره انواع بتن و موارد استفاده هرکدام به سایت شهر۲۴ مراجعه کنید. درصورت تخصص در این زمینه آگهی رایگان خود را در شهر۲۴ ثبت کنید



:: بازدید از این مطلب : 55
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 بهمن 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

انواع بتن را می توان از جهات مختلف بررسی نمود. مثلا تقسیم بندی براساس مقاومت فشاری، خواص کارایی و … در ادامه یکی از جامع ترین تقسیم بندی های بتن آورده شده است که انواع بتن متناسب با نوع کاربردشان تقسیم بندی شده اند. هر کدام از این بتن ها خواص و کاربردهای مخصوص به خود را دارند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

یکی از ویژگی های مهم بتن که باعث گسترده تر شدن دامنه کاربرد آن شده است، وجود انواع مختلفی از آن است که هر کدام برای شرایط کاری و نیازهای متفاوتی مناسب هستند. مطالعات انجام شده در زمینه بتن منجر به تولید انواع مختلفی شده است که عملکرد و پایداری فوق العاده ای را در شرایط مختلف از خود نشان می دهند.

انواع مختلفی از بتن وجود دارند که براساس مصالح به کار رفته، طرح اختلاط، روش ساخت، محل کاربرد، نوع واکنش هیدراتسیون و … از یکدیگر متمایز می شوند. در ادامه تلاش شده است تا تقریبا تمام بتن های موجود در حال حاضر توضیح داده شوند.

بتن معمولی

این بتن از ترکیب مواد اصلی یعنی سیمان، آب و سنگدانه تولید می شود. مقاوم این نوع بتن بین ۱۰MPa تا ۴۰MPa متغیر است. در بتن معمولی زمان گیرش اولیه بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه است که این زمان وابسته به خواص سیمان مورد استفاده و شرایط آب و هوایی محل ساخت و ساز می باشد.

بتن غیرمسلح

این نوع بتن هیچ گونه المان تسلیح کننده ای ندارد. اجزای اصلی آن سیمان، سنگدانه و آب هستند. طرح اختلاط رایج برای ساخت این نوع از بتن ۱:۲:۴ است.

وزن مخصوص بتن غیر مسلح بین ۲۲۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب بوده و مقاوم آن بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است.

این نوع بتن بیشتر برای ساخت پیاده رو ها به کار می رود و به صورت کلی هرجا به مقاومت کششی زیادی نیاز نباشد می توان از این نوع بتن استفاده نمود. پایداری این نوع بتن معمولا خوب است.

بتن مسلح

بتن مسلح در واقع همان بتن معمولی است که المان های تسلیح کننده جهت تحمل تنش های کششی به آن اضافه شده است. بتن غیر مسلح در فشار قوی و در کشش ضعیف است.

بنابراین با جایگذاری المان های تسلیح کننده در بتن، وظیفه تحمل تنش های کششی به آن ها واگذار می شود. در واقع بتن مسلح نتیجه همکاری بتن غیر مسلح و المان های تسلیح در تحمل بار است.

المان های فولادی مورد استفاده در بتن جهت تسلیح می توانند به شکل راد، میلگرد و یا شبکه باشند. حتی از الیاف نیز می توان به عنوان المان تسلیح استفاده نمود.

فارغ از نوع تسلیح کننده استفاده شده در بتن، بسیار مهم است که از اتصال مناسب بتن و المان های تسلیح اطمینان حاصل گردد. این اتصال مناسب تضمین کننده مقاومت و پایداری بتن حاصله است.

بتن مسلح

بتن پیش تنیده

بیشتر پروژه های بتنی عظیم با استفاده از بتن پیش تنیده اجرا می شوند. در این روش میلگردها و تاندون های استفاده شده در بتن پیش از اعمال بار سرویس سازه تحت تنش قرار می گیرند.

در هنگام ساخت و اجرای بتن، این میلگردها جایگذاری شده و از دو طرف محکم نگه داشته می شوند. به محض این که بتن محکم شود، آن بخش تحت تنش فشاری قرار می گیرد.

این فرآیند ایجاد تنش اولیه در بتن باعث می شود قسمت های پایینی بتن در برابر کشش مقاومت بیشتری داشته باشند.

فرآیند پیش تنیده کردن بتن به تجهیزات سنگین و توانایی اجرایی بالایی نیاز دارد. این نوع بتن برای ساخت پل ها، سازه های تحت بارهای سنگین و بام های با دهانه بزرگ به کار می رود.

بتن پیش تنیده

بتن پیش ساخته

المان های مختلف سازه ای را می توان با ویژگی های مختلفی در کارخانه ساخته و تنها در محل کارگاه آن ها را مونتاژ نمود.این واحدهای بتنی، بتن پیش ساخته نامیده می شوند. مثال هایی از قطعات بتنی پیش ساخته؛ بلوک های بتنی، پله ها، دیوارها و شمع های پیش ساخته، تیرهای بتنی و … هستند. استفاده از این قطعات مزیتی دارد و آن هم ساخت بسیار سریع است، زیرا تنها نیاز است در محل کارگاه آن ها را مونتاژ نمود. همچنین از آن جایی که تولید قطعات بتنی در کارخانه انجام می شود، کیفیت نیز بسیار باتر است. تنها نکته ی مهم اهمیت انتقال صحیح این قطعات از محل تولید به کارگاه است.

بتن پیش ساخته

بتن سبک

بتنی که وزن مخصوص آن کمتر از ۱۹۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب باشد، در دسته بتن های سبک جای می گیرد. استفاده از سنگدانه های سبک در بتن منجر به تولید بتن سبک می شود.

سنگدانه ها مهم ترین عامل مشخص کننده وزن مخصوص بتن هستند. به عنوان مثال هایی از سنگدانه های سبک می توان به سنگ پا، پرلیت و پوکه معدنی اشاره کرد.

بتن سبک برای محافظت از سازه های فولادی و همچنین ساخت عرشه پل های با دهانه های بزرگ کاربرد دارد. همچنین در برخی موارد ممکن است در ساختمان ها نیز به کار روند.

بتن سبک

بتن سنگین

بتنی که وزن مخصوص آن بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است، بتن سنگین نامیده می شود. برای ساخت این نوع بتن از سنگدانه های سنگین استفاده می شود.

برای ساخت این نوع بتن از قطعات خرد شده سنگ به عنوان سنگدانه درشت استفاده می شود. رایج ترین سنگدانه مورد استفاده برای ساخت این نوع بتن، باریوت است.

این نوع سنگدانه ها بیش از هر محل دیگری برای ساخت نیروگاه های اتمی و پروژه های مشابه به کار می روند. این سنگدانه سنگین به سازه کمک می کند در برابر تابش های رادیو اکتیو مختلف مقاوم باشد.

بتن هوادار

در این نوع از بتن بین ۳% تا ۶% بتن هوا محبوس می شود. محبوس کردن هوا در بتن به کمک اضافه کردن فوم یا هوا و یا افزودنی های بتنی هوازا انجام می گیرد. از عوامل هوازا می توان به رزین، الکل و اسیدهای چرب اشاره کرد.

بتن آماده

بتنی که در یک کارگاه بتن ساخته و آماده می شود، را بتن آماده می گویند. این بتن با استفاده از میکسر به محل اجرا آورده می شود. این بتن به محض این که به محل اجرا می آید، بدون نیاز به هیچ گونه عملیات دیگری مورد استفاده قرار گیرد.

تفاوت بتن آماده با بتنی که در همان محل اجرا ساخته می شود در کیفیت بالای آن است، زیرا با دستگاه های مخصوص ساخته شده و امکان کنترل و نظارت روی خواص مختلف آن وجود دارد.

تولید این بتن نیاز به کارگاه مرکزی تولید بتن (بچینگ بتن) دارد. در صورتی که نیاز باشد بتن مورد نیاز پروژه در همان محل تولید شود، این کارگاه باید در فاصله ی قابل قبولی از محل اجرا احداث گردد. اگر فاصله ی محل تولید تا محل اجرای بتن زیاد باشد، حمل و نقل بتن زمان زیادی گرفته و بتن سخت می شود. البته این مشکل را می توان با استفاده از افزودنی های دیرگیرکننده تا حدی برطرف نمود.

بتن آماده

بتن پلیمری

در مقایسه با بتن معمولی، در بتن پلیمری، سنگدانه های بتنی به جای سیمان با پلیمر به یکدیگر اتصال می یابند. تولید بتن پلیمری باعث کاهش حجم حفره های موجود بین سنگدانه های درون بتن می گردد.

در نتیجه ی استفاده از این روش برای ساخت بتن، دانه بندی سنگدانه ها به گونه ای انجام می شود که کم ترین فضای خالی و در نتیجه بیشترین چگالی حاصل شود.

بتن های پلیمری خود سه دسته هستند:

  • بتن آغشته به پلیمر
  • بتن با سیمان پلیمری
  • بتن جزئی پلیمری شده

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجه کنید

 

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

 



:: بازدید از این مطلب : 20
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

وبلاگ بتن :نکات مهم نگهداری خانه در زمستان

فارغ از اینکه زندگی دانشجویی داشته باشید، بودجه کمی داشته باشید یا صرفه جو باشید، زندگی در یک خانه سرد برای سلامتی شما ایده آل نیست. خوشبختانه، روش های بسیار خوبی برای گرم نگه داشتن وجود دارد حتی اگر شما بخاری ندارید و در حال کار هستید. نکات مهم نگهداری خانه در زمستان را در فیترفیکس همراه باشید.

خانه خود را بدون بخاری گرم کنید! نکات مهم نگهداری خانه در زمستان

نکات مهم نگهداری خانه در زمستان و کاهش مصرف گاز و برق

تمام پنجره های خانه را ببندید

تمام پنجره های خود را به درستی ببندید. این شامل اطمینان از نصب و بسته شدن پنجره های طوفانی در صورت داشتن آنها است. ویندوز باید قفل شود. اگر دمای بیرون از دمای داخل خانه بالاتر است ، آنها را در طول روز باز کنید. نکات مهم نگهداری خانه در زمستان در ادامه خواهیم داد.

باز کردن پرده های پنجره ها در زمان تابش نور خورشید میتواند در گرم کردن خانه بسیار موثر باشد.

پرده پنجره های خانه

از پرده های دوش شفاف ارزان و ارزان روی پنجره هایی که نور خورشید دریافت می کنند استفاده کنید. این باعث می شود هوای سرد خارج نشود و گرمای خورشید خانه شما را گرم می کند بدون اینکه هوای سرد وارد شود. همچنین می توانید پنجره های خود را با ورق های پلاستیکی شفاف بپوشانید.

نکات مهم نگهداری خانه در زمستان و استفاده از پرده های ضخیم برای جلووگیری از هدر رفت گرما

در هنگام روز پرده ها را کنار بزنید

پرده ها را کنار بزنید تا آفتاب به درون خانه بتابد. پرده های سنگین می تواند جلوی آمدن نور خورشید را بگیرد. در هنگام تابش خورشید آنها را باز کنید و در صورت عدم وجود آنها را ببندید تا گرما به بیرون نرود

درزگیری در ها

درهای خانه را ببندید. دور قاب درب و همچنین زیر در را بررسی کنید. باز هم ، حداقل ، یک طفره زن پیش نویس درست کنید یا یک حوله را در پایین درب پر کنید.

جلوی تابش آفتاب را نگیرید

بگذارید تا آنجا که ممکن است آفتاب به خانه شما بخورد. انسداد (به عنوان مثال گیاهان ، سوله ها) را که ممکن است مانع رسیدن اشعه خورشید به خانه شما شود، بررسی کنید. وسایلی را که به دیوارهای سمت آفتابی خانه تکیه داده‌اند بردارید. (در حالت ایده آل ، آنها را برای عایق بندی اضافی در شب دوباره برگردانید).

نکات مهم نگهداری خانه در زمستان و استفاده صحیح و مناسب از کزمای نور خورشید میتواند شما را از استفاده بیش از اندازه بخاری یا پکیج باز دارد.

فضاهای خانه را محدود کنید

هر اتاق استفاده نشده را ببندید. یکی از مهم ترین نگهداری خانه در زمستان، درب بسته آن اتاق را به مانع دیگری بین شما و یخچال خارج از خانه تبدیل می کند. همچنین گردش هوا را به همان اندازه متوقف می کند که باعث کاهش اتلاف گرما می شود.

  • نکته های بهینه سازی منزل برای “خاموش کردن” خروجی های اجباری هوا در اتاق های استفاده نشده ، جلد رجیستری مغناطیسی می فروشند.
  • بررسی کنید که همه ثبات های حرارتی به صورت باز تنظیم شده اند، مخصوصاً در مواردی که ممکن است لوله های لوله کشی یخ بزند. رفع انسداد هوای سرد در اتاق های گرم شده (ممکن است با مبلمان یا موکت مسدود شده باشد) بنابراین گرما می تواند به طور موثر گردش کند.

در زمستان و استفاده از فرش ها و کفپوش های گرم

استفاده از فرش

فرش به جلوگیری از اتلاف گرما از طریق کف کمک می کند. معمولاً در هنگام لمس نسبت به چوب یا سنگ گرمتر هستند و بنابراین سطح گرم تری را برای راه رفتن ارائه می دهند.

در بین فضاها و دیوار ها از عایق استفاده کنید

در اتاق زیر شیروانی و فضای خزنده عایق اضافه کنید. با بالا رفتن هوای گرم و غرق شدن هوای سرد ، گرمای زیادی از طریق اتاق زیر شیروانی خارج می شود. اطمینان حاصل کنید که اتاق زیر شیروانی شما از عایق بندی کافی برخوردار است.

استفاده از شومینه

از گرم کن ها استفاده کنید

یک آتش گرم شروع کنید. اگر شومینه دارید می توانید با روشن کردن آتش خانه خود را گرم کنید. اگر شومینه وجود نداشته باشد ، ممکن است نصب آن را در نظر بگیرید. همیشه هنگام روشن شدن آتش نظارت داشته باشید.

غذا پختن

پختن. پخت و پز می تواند به شما کمک کند تا به عنوان یک فعالیت ، از طریق گرمای اجاق گاز و با خوردن یک چیز خوب و گرم بعد از آن گرم شوید.

  • کلوچه یا پای بپزید. اجاق گاز شما به خشک شدن هوا و گرم شدن آشپزخانه کمک خواهد کرد. در حین آشپزی آشپزخانه گرم خواهد بود و سپس می توانید یک وعده غذای خانگی عالی نیز داشته باشید!
  • پس از آن ، اجاق را روشن بگذارید و درب فر را باز کنید تا در خانه گرم شود. فقط ده تا بیست دقیقه فر را روشن بگذارید تا انرژی خود را هدر ندهید.
  • پخت و پز را که بخار می دهد محدود کنید ، زیرا این امر باعث افزایش رطوبت هوا و رطوبت خانه شما می شود. کاهش رطوبت در زمستان به شما کمک می کند تا گرمتر باشید. بخار آب (رطوبت) ظرفیت گرمایی (توانایی جذب گرما) بیشتر از هوای خشک است. در نتیج ، هوای مرطوب در زمستان نسبت به هوای خشک سردتر احساس می شود و گرما بیشتری لازم دارد تا هوای مرطوب احساس راحتی کند.

شمع ها میتوانند منبع  گرمایی مناسبی باشند، ن

روشن کردن شمع و نکات مهم نگهداری خانه در زمستان

یه شمع روشن کن. شمع می تواند گرمای زیادی تولید کند، فقط مراقب محل قرارگیری آن باشید و آنها را بدون مراقبت رها نکنید. سفر به اکثر فروشگاه های مواد غذایی یا فروشگاه های تخفیف می تواند تعدادی شمع ارزان برای شما فراهم کند! از بخاری شمع استفاده کنید. به اندازه شومینه یا بخاری واقعی گرما ایجاد نمی کند ، اما گرما را بسیار ارزان ایجاد می کند. رعایت این نکات مهم نگهداری خانه در زمستان، به شما در صرفه جویی در انرژی کمک می‌کند.

چراغ های رشته ای

چند چراغ روشن کنید. متوسط لامپ رشته ای تا ۹۵٪ انرژی خود را به عنوان گرما آزاد می کند تا نور، و آن را به یک منبع حرارتی بسیار کارآمد تبدیل می کند.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن ریزی , وبلاگ بتن , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 19
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 آبان 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

 

بتن ریزی در هوای سرد چگونه انجام می شود

 

 

 

عملکرد زودگیری بتن در هوای سرد

بتن، حاصل واکنش شیمیائی آب و سیمان پرتلند است. طی این واکنش ابتدا سیمان با آب، یک ترکیب ژله ای ایجاد می کند. این ترکیب، حالت سیال ویسکوزی را به وجود می آورد که سنگدانه ها در آن فضا معلق می شوند و با توسعه واکنش شیمیائی، تدریجاً این بخش ژله ای سخت شده و در این راستا سنگدانه ها را به یکدیگر چسبانده و باعث سختی بتن می گردد. این واکنش به واکنش هیدراتاسیون معروف است. سرعت این واکنش شیمیائی تاثیر بسزائی در کیفیت بتن نهائی دارد. از آنجا که محصول واکنش بتن، دارای ساختار کریستالی است، سرعت واکنش، فرمهای مختلفی از ساختار کریستالی را برای بخش سخت شده ژل سیمان ایجاد می کند که در استحکام نهائی بتن، موثر می باشد. هر چه سرعت واکنش هیدراتاسیون پائین تر باشد، کریستال های بتن در بتن ریزی در هوای سرد دیرتر تشکیل می شوند ولی ساختار منظم تر و نتیجتا مستحکم تری دارند و بالعکس با افزایش سرعت واکنش هیدراتاسیون، بتن سریع سخت می گردد ولی ساختار کریستالها بی نظم شده و به علت شکنندگی این ساختار، نتیجتاً بتن نهائی دارای استحکام کمتری است.

بتن ریزی در هوای سرد _ کلینیک بتن ایران

بتن ریزی در هوای سرد یکی از چالش های جدی مهندسین عمران است و یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای هر پروژه‌ی ساخت و سازی پیش بیاید. هوای سرد مشکلات زیادی را برای بتن ایجاد می کند. دمای پایین باعث می شود تا سرعت واکنش هیدراسیون در مخلوط آب و سیمان کاهش یابد و همین موضوع میتواند علاوه بر ایجاد مشکل برای مقاومت نهایی بتن، برنامه ریزی پروژه را نیز مختل کند. همچنین ممکن است که هوا به حدی سرد باشد که آب موجود در بتن دچار یخ زدگی شود و این مسئله فرایند هیدراسیون و گیرش بتن را با مشکلات جدی رو به رو می کند. بتنی که در چنین شرایطی عمل آوری شود، ویژگی هایی که برایش پیش بینی شده و برای آن طراحی شده را نخواهد داشت. اگر آب در قسمت هایی از بتن یخ بزند، واکنش هیدراسیون در آن قسمت ها به طور کلی قطع می شود و در نتیجه بتن در آن جاها دچار ضعف های جدی می شود. بنا بر این مجبور هستیم تا در هنگام بتن ریزی در هوای سرد، شرایطی را برای بتن فراهم آوریم که بتن بتواند به صورت طبیعی سخت شود و برای مقاومت و ویژگی های نهایی آن مشکلی به وجود نیاید.
مطابق آیین نامه بتن ایران (آبا) بتن ریزی در هوای سرد به وضعیتی گفته می شود که برای سه روز متوالی این شرایط برقرار باشد: دمای متوسط هوا در شبانه روز کمتر از ۵ درجه سانتی گراد باشد یا دمای هوا برای بیشتر از نصف روز از ۱۰ درجه سانتی گراد کمتر باشد.

بتن ریزی در هوای سرد _ کلینیک بتن ایران

لازم است که بتن تازه در برابر آثار ویرانگر یخ زدگی محافظت شود بتنی که حتی یک بار در سنین اولیه یخ زده باشد در مقایسه با بتنی که یخ نزده باشد در برابر شرایط جوی از مقاومت کمتری برخوردار است و نیز آب بند نخواهد بود.

✔ فواید مصرف مواد افزودنی بتن

1.از خسارت به بتن ناشی از یخ زدگی در زمان‌های اولیه که قرار است در هوای سرد استفاده شود، جلوگیری می‌شود.
2.از رشد قدرت و مقاومت مورد نیاز بتن جهت آن اطمینان حاصل می‌شود.
3.از شرایط مطلوب برای بهبود استحکام بدون استفاده از گرمای اضافی در زمان آن باید، اطمینان حاصل می‌شود.
4.تغییر دمای سریع در بتن به منظور جلوگیری از ترک خوردگی در آن زمان ، کنترل می‌شود.
5.محافظت دائمی از ساختار بتن در آن زمان فراهم می‌شود.

✔ استفاده از ضد یخ بتن

معمولاً اولین راهی که در هنگام مواجه با مشکل بتن ریزی در هوای سرد مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده از مواد ضد یخ بتن یا مواد شتاب دهنده است. این مواد که به شکل های مختلف از جمله پودری و مایع موجود می باشند، واکنش هیدراسیون در بتن را تسریع می کنند. به دلیل آن که این واکنش گرماده است، تسریع آن باعث می شود تا در زمان کوتاه تری گرمای بیشتری تولید شود و دمای بتن به این وسیله بالا نگه داشته می شود. هم چنین تسریع واکنش هیدراسیون باعث خواهد شد تا بتن زودتر سخت شود. در این ضد یخ ها معمولاً از نمک های مختلفی نیز استفاده می شود. این نمک ها با حل شدن در آب، نقطه انجماد آن را نیز کاهش می دهند. بنابر این ضد یخ های بتن از دو طریق از یخ زدن بتن جلوگیری می کنند. اول با تولید گرمای بیشتر دمای بتن را بالا نگه می دارند. دوم این که نقطه انجماد آب را کاهش می دهند تا یخ زدن آب دشوارتر شود. در ضد یخ پودری از کلراید استفاده شده است، همین موضوع باعث می شود تا ضد یخ های پودری برای استفاده در بتن های مسلح مناسب نباشند. چرا که یون های کلراید می توانند باعث خوردگی آرماتورهای موجود در بتن مسلح گردند. در ضد یخ های مایع اما این مشکل وجود ندارد و از این ضد یخ ها می توان در تمامی بتن ها استفاده کرد.

ضد یخ بتن _ کلینیک بتن ایران

✔ گرم نگه داشتن بتن

روش دیگری که از آن در هنگام بتن ریزی در هوای سرد استفاده می شود، گرم نگه داشتن بتن است. این کار نیز به چندین صورت می تواند انجام بپذیرد. اول این که ما می توانیم از آب داغ در مخلوط بتن استفاده کنیم. البته این روش تقریباً دیگر منسوخ شده و از آن استفاده نمی شود، چرا که انرژی زیادی در آن صرف می شود و بازده کمی نیز دارد. هم چنین در مواردی در هنگام عمل آوری و کیورینگ بتن، از پوشش های مختلفی برای بالا نگه داشتن دمای بتن استفاده می شود. اولین راه حل گرم کردن مصالح و خصوصاً آب مصرفی در بتن است. البته این روش تقریباً ناکارآمد بوده و صرفاً نیروی زیادی را می‌طلبد.
برای دومین راه حل می‌توان استفاده از مواد تسریع کننده را در نظر گرفت. این مواد موجب افزایش سرعت هیدراتاسیون و بالا رفتن دمای حاصل از هیدراتاسیون می‌شود. مقاومت بتن در سنین اولیه نیز افزایش می‌یابد.
سومین راه حل و بهترین آن استفاده از ضد یخ بتن می‌باشد ( برای مثال مشخصات MTO ANTIFREEZ را مطالعه کنید) زیرا یک ضد یخ بتن خوب با تسریع در روند هیدراتاسیون ، سرعت گیرش اولیه بتن را بالا برده و در نتیجه میزان آب اشباع در بتن را کاهش می دهد ، از طرفی نقطه انجماد آب موجود در بتن را پایین آورده و به همین علت شرایط بند 2 را نیز برآورده می‌کند و بهترین راه برای آن استفاده از ضد یخ بتن می‌باشد.
بتنی که در هوای سرد ریخته می‌شود تنها در صورتی دارای مقاومت و دوام لازم برای رعایت الزامات سرویس مدنظر می‌باشد، که به صورت مناسبی تولید، ریخته و محافظت شود.
با وجود اینکه آن زمان شناخته می‌شود ولی در طول 24 ساعت اولیه برای جلوگیری از یخ زدگی حفاظت در بهار و پاییز نیز لازم است. وقتی بتن یخ می‌زند چه اتفاقی می‌افتد؟ آب داخل منافذ در بتن در حدود 1 درجه سانتی گراد (30 درجه فارنهایت) شروع به یخ زدگی می‌کنند.
هنگامی که مقداری آب یخ می‌زند غلظت یون داخل آب یخ نزده بالا می‌رود علاوه بر این، نقطه انجماد نیز بالا می‌رود. در حدود -3 تا -4 درجه سانتی گراد (25 تا 27 درجه فارنهایت)، منافذی که به اندازه کافی داخل آن آب است یخ می‌زند در نتیجه هیدراتاسیون کاملاً متوقف می‌شود و بنابراین استحکام بتن، نیروهایی که بوسیله انبساط یخ تولید مشوند (حجم یخ اشغالی حدود 9٪ بیشتر از آّب) ممکن است در یکپارچگی طولانی مدت بتن زیان آور باشد. 

استفاده از ضدیخ بتن _ کلینیک بتن ایران

✔ استفاده از سیمان نوع ۳

در بتن ریزی در هوای سرد حتی المقدور باید سعی شود تا از سیما نوع سه استفاده شود. این سیمان سرعت گیرش بسیار بالایی دارد و برای کار در مناطق سردسیر بسیار مناسب می باشد. چرا که ما در این مناطق احتیاج داریم تا کار با سرعت بیشتری انجام شود. هم چنین سرعت بالا تر در فرایند هیدراسیون، به معنای تولید گرمای بیشتر است. همین موضوع نیز باعث می شود تا دمای بتن بالا نگه داشته شود و آب موجود در آن دچار یخ زدگی نشود. 

✔ اهداف استفاده از ضدیخ بتن

-از خرابی بتن به سبب یخ زدگی در مراحل زودتر جلوگیری می‌کند.
-مطمئن می‌شود که بتن استحکام لازم برای برداشت مطمئن از فرم‌ها را ارتقا می‌دهد.
-شرایط بهبودی را برقرار می‌کند که قدرت انبساط طبیعی را بدون استفاده از دمای اضافی می‌پروراند.
-تغییرات دمایی سریع را در داخل بتن محدود می‌کند تا از ترک‌های دمایی جلوگیری شود.
-حفاظت دائمی با قابلیت استفاده مورد در خواست از ساختار را فراهم می‌کند.

برای هر 10 درجه سانتی گراد (18 درجه فارنهایت) کاهش در دمای بتن، دفعات آن را دو برابر می‌شود بنابراین تعداد دفعاتی که بتن به سبب یخ زدگی مستعد آسیب پذیری و خرابی می‌باشد، افزایش می‌یابد.

✔ اهداف مصرف مواد افزودنی بتن

1.جلوگیری از خسارت به بتن ناشی از یخ زدگی در زمان‌های اولیه
2.اطمینان از رشد مقاومت مورد نیاز بتن جهت آن
3.نگهداری از شرایط مطلوب برای بهبود استحکام بدون استفاده از گرمای اضافی در زمان بتن ریزی
4.کنترل تغییر دمای سریع در بتن به منظور جلوگیری از ترک خوردگی
5.محافظت دائمی از ساختار بتن
باید توجه داشته باشید که بتن گرم قرار داده شده در بستر سرما، گرما از دست می‌دهد و افت دما پیدا می‌کند. دانستن این مسئله بسیار مهم است که اگر ساختار به دلیل کیورینگ و محافظت نامناسب دچار خرابی شده باشد رسیدن بتن به مقاومت 28 روزه مخصوص بی فایده خواهد بود.
بتنی که از یخ زدگی محافظت شده است تا وقتی که به مقاومت فشاری حداقل 3.45Mpa (500 psi) برسد بدلیل قرار گرفتن در معرض یک چرخه یخ زدگی تنها دچار خرابی نمی‌شود. بتنی که محافظت می‌شود و یا احتمالاً عمل آوری می‌گردد علی‌رغم قرار گرفتن در معرض هوای سرد به مقاومت بالقوه خودش می‌رسد. به جز در گرما و محوطه حفاظتی، نیازی به تامین رطوبت خارجی برای عمل آوری در زمان هوای سرد نیست ویا این نیاز کمتر می‌گردد.

✔ ضد یخ های بتن

ضد یخ های بتن مواد شیمیایی هستند که به منظور پایین آوردن نقطه انجماد فاز مایع به آب اختلاط بتن اضافه می گردند و تا دمای °C 30- کاربرد دارند .
استفاده از ضد یخ در بتن ریزی در شرایط آب و هوای سرد، دارای اصول فنی ساده و بسیار سودمند می باشد که باعث صرفه جویی 20 الی50 درصدی زمان و انرژی در مقایسه با عمل آوری با بخار، گرم کردن بتن و .... می باشد.
در روسیه بیش از 40 سال تجربه بتن ریزی بدون گرم کردن بتن وجود دارد، این امر با توجه به آب و هوای بسیار سرد روسیه می باشد.

بتن ریزی در سرما _ کلینیک بتن ایران

✔ مصارف اصلی از ضدیخ بتن

ضد یخ ها در بتن درجا، بتن مسلح، سازه های یکپارچه پیش ساخته و ..... در دمای (هوا، زمین) زیر °C5 و تا کمترین دمای روزانه °C 30- مورد استفاده قرار می گیرند.

✔ خصوصیات و مزایای ضدیخ بتن

عملکرد ضد یخ بتن ها به دو صورت کلی ذیل می باشد:
یک دسته نقطه انجماد فاز مایع بتن را پایین می آورند، همچنین زودگیرها و دیرگیرهایی ضعیف هستند که بر گیرش و سخت شدگی سیمان تاثیر می گذارند، از جمله محصولات الکترولیت مانند: ANTIFREEZ SN و ANTIFREEZ SC. محصولات الکترولیت ضعیف مانند: ANTIFREEZ AM و غیر الکترولیت مانند: ANTIFREEZ U می باشند. دسته دوم افزودنی های دو یا سه سیستمی می باشند. هیدراتاسیون سیمان را تسریع کرده و همچنین خصوصیات ضد یخ را دارا می باشند.
علاوه بر این دو گروه اصلی، مابقی خصوصیات ضعیفی از ضد یخ ها را دارا می باشند. گیرش و سخت شدن سیمان را تسریع می کنند و به صورت قابل توجهی میزان گرمای مراحل اولیه سخت شدن سیمان در بتن ریزی زمستانی را افزایش می دهند. این افزودنی ها در شکل گیری سریع ساختار متراکم موئینه سیمان شرکت می کنند، مانند: ANTIFREEZ FS و .ANTIFREEZ AS

✔ اطلاعات فنی ضدیخ بتن

بیشتر افزودنی های ضد یخ باعث ایجاد تاخیر در گیرش بتن می شوند. از آنجایی که میزان مصرف ضد یخ ها از افزودنی هایی که به منظور تاخیر در گیرش استفاده میشوند بسیار بیشتر می باشد، سخت شدن سیمان تسریع می شود و این مسئله گاهی اوقات بتن ریزی را مشکل می کند.
ANTIFREEZ زمان گیرش و سخت شدن سیمان را کاهش می دهد، همچنین بر روی ساختار خمیر سیمان و مقاومت در برابر یخ زدگی بتن تاثیر قابل توجهی دارد. این محصول همراه با کندگیرکننده های بتن یا روان کننده ها مورد استفاده قرار می گیرد. میزان مصرف روان کننده به نوع سیمان و میزان مصرف ضد یخ بستگی دارد.
در بتن ریزی در هوای سرد با استفاده از افزودنی های ضد یخ می توان دیگر افزودنی های بتن مانند هوازا، روان کننده، دیرگیر کننده و فوق روان کننده را استفاده کرد. میزان مصرف هوازا باید در آزمایشگاه بتن دقیقاً مشخص شود. زمانی که افزودنی های نامبرده همراه با ضد یخ استفاده می شوند، میزان مصرف بالاتری نسبت به حالت نرمال دارند.
بیشترین میزان مصرف روان کننده بر پایه لیگنو برای مخلوط شدن با ANTIFREEZ (SN+CC)و ANTIFREEZ CCNN نباید از بیشتر10% شود.
ضد یخ های کلینیک بتن ایران در دو حالت مایع و پودری عرضه می گردند و مشخصات آن از طریق بخش محصولات – افزودنی های بتن کلینیک بتن ایران- قابل بازیابی است.

عوامل موثر در سرعت واکنش هیدراتاسیون به شرح ذیل می باشد
غلظت بالاتر واکنشگرها (در اینجا سیمان)، ارتباط مستقیم با سرعت واکنش دارد و لذا برای بتن های با عیار سیمان بالاتر، سرعت هیدراتاسیون بیشتر می باشد. در طرح های اختلاط با نسبت آب به سیمان کمتر، این سرعت هیدراتاسیون به همین دلیل بالاتر است.
دمای محیط واکنش، ارتباط مستقیم با سرعت هیدراتاسیون دارد. در تابستان سرعت گیرش بالاتر بوده و در زمستان سرعت پائین تر است. دمای مصالح مصرفی نیز از همین قاعده پیروی می کند. ضمناً برای مقاوم سازی سازه های بتنی که ضخامت بتن در آنها بیشتر است، گرمای حاصل از واکنش هیدراتاسیون سخت تر از ماتریس بتن خارج می شود و لذا باعث افزایش دمای درونی بتن شده و سرعت واکنش را افزایش می دهد.
تیپ سیمان، عامل مهم دیگری است که در این واکنش نقش دارد. سرعت واکنش هیدراتاسیون با نسبت فاز تری کلسیم آلومینات و تری کلسیم سیلیکات سیمان رابطه مستقیم و با فاز دی کلسیم سیلیکات رابطه عکس دارد. علاوه بر آن سیمان هایی که دانه بندی ریزتر و نرم تری دارند نیز در ساختار شیمیائی برابر، سرعت واکنش بالاتری دارند.
از آنجایی که ساختار کریستالی بتن، نقش مهمی در مقاومت بتن و نهایتاً در دوام بتن دارد، لذا مدیریت سرعت این واکنش شیمیائی بسیار حائز اهمیت است. به منظور این کار آئین نامه های ویژه بتن ریزی در هوای گرم و بتن ریزی در هوای سرد موجود می باشد که پیمانکاران ملزم به رعایت این آئین نامه ها هستند.
مطابق آئین نامه بتن آمریکا، هوای سرد شرایطی است که طی سه روز متوالی متوسط دمای هوا کمتر از 5 درجه سانتیگراد باشد و طی این سه روز،هیچگاه دما بطور متوالی طی 12 ساعت بالای 10 درجه سانتیگراد نباشد.
معمولاً وقتی صحبت از بتن ریزی در سرما می شود، تصور بیشتر مردم بحث یخ زدگی بتن است در صورتیکه با توجه به تعریف فوق این تصور می تواند غلط باشد و باید تمرکز خود را بر روی واکنش شیمیائی هیدراتاسیون قرار دهیم. این واکنش یک واکنش گرما زا است یعنی طی پیشرفت واکنش گرما آزاد می شود. شروع واکنش نیاز به مقداری انرژی اولیه دارد که همان انرژی اکتیواسیون یا فعالسازی است. چنانچه این مقدار انرژی، به حد لازم نرسد واکنش شروع نمی شود و لذا سخت شدگی سیمان اتفاق نمی افتد. در این حالت پس از مدتی، سنگدانه ها رسوب کرده و آب به سطح بتن می آید و عملاً بتن از حالت یکنواختی خارج می شود. ممکن است که حتی یخ زدگی اتفاق نیفتد ولی همین جدایش باعث می شود کیفیت بتنی که با تاخیر به سختی می رسد از حالت همگنی خارج شود. لذا زمانی که هوا به سمت سرما میل می کند، باید آئین نامه ها به دقت مطالعه گردد.
استفاده حداقل 375 کیلوگرم سیمان در هر متر مکعب بتن، نسبت آب به سیمان حداکثر 45%، عدم استفاده از سیمانهای پوزولانی و یا پوزولانها در طرح اختلاط و استفاده از مواد افزودنی شیمیائی زودگیر کننده، موارد توصیه ای هستند که در آئین نامه ها نیز به چشم می خورند.
در بین توصیه هائی که برای بتن ریزی در سرما وجود دارند، استفاده از مواد شیمیائی افزودنی، تحت عنوان زودگیر بتن به عنوان یکی از راهکارها، مورد توجه ویژه می باشد. زودگیرها، موادی هستند که باعث افزایش سرعت واکنش هیدراتاسیون می شوند. بعضاً به غلط نام ضدیخ در خصوص این ترکیبات، در این صنعت رایج شده است. لازم به ذکر است که افزودنی های زودگیر و ضدیخ دو طبقه جدا از یکدیگر هستند و مکانیسم عمل متفاوتی دارند.
ضدیخ ترکیبی است که باعث کاهش دمای انجماد آب بتن می شود و یخ زدگی را به تاخیر می اندازد ولی الزاماً در سرعت واکنش، تغییری ایجاد نمی کند. معمولاً ضدیخ برای حفظ ملات یا بتن در دماهایی که پیش بینی می شود برای دوره معینی، حین یا بعد از بتن ریزی و قبل از گیرش بتن، به زیر صفر برسد، استفاده می گردد. بتن ریزی در آن شرایط قواعد خود را دارد که با موضوع این بحث متفاوت است ولی برای حفظ ملاتهای مصرفی در شرایط یخبندان، می توان از ضد یخ استفاده کرد.
اگرچه پایه شیمیائی هر دو دسته زودگیرها و ضدیخ ها معمولاً نمک های معدنی است، ولی نمک هائی که بخش کاتیونی کلسیم دارند دارای نقش زودگیری می باشند. نمکهای کلسیم محلول در آب، شامل ترکیبات کلسیم نیترات، کلسیم کلراید، کلسیم فرمیات و کلسیم نیتریت هستند که از بین این ترکیبات، کلسیم کلراید نقش زودگیر کنندگی بیشتری دارد ولی از آنجا که یون کلر در بتن های مسلح باعث خوردگی آرماتور می شود، میزان یون کلر این دسته از بتن ها دارای محدودیت هایی می باشد و لذا برای استفاده از این ترکیبات در بتن مسلح ممنوعیت هایی وجود دارد. اگرچه کنترل میزان کلر در حد قابل قبولی می تواند در بتن وجود داشته باشد و ایجاد مشکل نمی کند ولی اصل محافظه کاری ایجاب می کند که از ورود این ترکیب به بتن جلوگیری شود. کلسیم نیترات دیگر نمک کلسیم بوده که به عنوان زودگیر در این صنعت مصرف زیادی دارد. این ترکیب علاوه بر زودگیری در بتن، خاصیت ضدیخ را نیز داشته، محافظت خوردگی میلگردها را نیز افزایش می دهد و استحکام نهائی بتن را بهبود می دهد.
استفاده از روان کننده ها و فوق روان کننده های زودگیر نیز در این صنعت رایج است. این مواد برای شرایط سرمای ملایم توصیه می شوند و در شرایطی که هوا سرد می شود، بهتر است که روان کننده و زودگیر به میزان لازم و تفکیک شده استفاده شود.
میزان مصرف زودگیر وابسته به دمای هوا و ضخامت بتن است. با کاهش دما و ضخامت بتن، میزان زودگیر باید افزایش یابد. ضمناً زودگیر باید قبل از بتن ریزی به میکسر افزوده شود و به میزان لازم اختلاط صورت پذیرد و سپس بتن ریزی انجام گیرد ولی تاکید می شود که استفاده زودگیر بتن در هوای سرد به عنوان یکی از کارهایی است که باید انجام داد و موارد دیگر نیز باید مطابق با آئین نامه رعایت شود.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن ریزی , وبلاگ بتن , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 9 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

کیف دوشی مکرومه - کیف مکرومه

کیف دوشی مکرومه - کیف مکرومه - در اندازه، طرح ها و رنگ های مختلف - بسیار شیک - مناسب برای کادو و هدیه
برای اطلاع بیشتر و قیمت و سفارش کیف دوشی مکرومه به صفحه اینستاگرام mehrbaaft@ مراجعه کنید و یا واتس آپ به شماره 09021102723 پیام ارسال کنید.

https://static.shahr24.com/Files/GalleryImage/2020/8/65_20200531_161444_done-600_Fixd.jpg

قابل ارسال به سراسر کشور
مکرومه بافی مهربافت


 
برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید
سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید


:: برچسب‌ها: مکرومه , مکرومه بافی , کیف دوشی , کیف هنری , شهر24 ,
:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 مرداد 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

آشنایی با استاندارد های ملی بتن

بتن یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی است که کاربرد فراوانی در ساخت و ساز انواع بنا دارد به همین دلیل تدوین استاندارد ملی بتن می تواند باعث افزایش کیفیت این محصول و هم چنین جلوگیری از حوادث احتمالی ناشی از بتن ها بشود. در صورتی که بتن بدون استفاده از استاندارد ملی بتن ساخته شود، کیفیت آن به شدت افت می کند و از آنجا که بتن جزو اصلی سازه است، خسارات جبران ناپذیری را به ساختمان تحمیل می کند. طی سالیان اخیر استاندارد ملی بتن دچار بازنگری و تدوین مجدد شده است که آشنایی با جزئیات آن کمک بسزایی در ساختمان سازی می کند. در ادامه مقاله به انواع استاندارد های بتن و آیین نامه های بتن مرتبط به آن پرداخته خواهد شد.

 

استاندارد ملی بتن به چه منظور تدوین شده است؟

 

بتن محصولی است که از مخلوط کردن سیمان، انواع سنگدانه، آب و انواع مواد افزودنی ساخته می شود. همچنین ایجاد حباب های هوا درون ساختار سیمان امری متداول است که باعث سبکتر شدن سیمان و افزایش کارایی آن در ساخت و ساز می شود. در تولید بتن های مختلف، مقدار استفاده از آب، نوع سیمان، اندازه سنگدانه ها، و نوع ماده افزودنی تاثیر غیر قابل انکاری روی کیفیت بتن ساخته شده می گذارد. به همین دلیل تدوین استاندارد ملی بتن امری ضروری تلقی می شود. تا کنون بیش از ده ها استاندارد بتن نوشته و تایید شده است. از جمله این استاندارد ها می توان به استاندارد های بتن آماده، استانداردهای بتن تازه، استاندارد های مربوط به تست بتن، استاندارد ملی بتن سخت شده، استاندارد مربوط به مقاومت کششی و مقاومت فشاری بتن اشاره نمود. هر کدام از این استاندارد ها آیین نامه دقیقی دارند که انواع بتن ها باید با توجه به این دستورالعمل ها ساخته شده و مورد ارزیابی و آزمایش قرار بگیرند. بنابراین بهتر است هنگام ساخت و ساز به استاندارد ملی بتن توجه داشته باشید چرا که در غیر این صورت با مشکلات بسیاری مواجه خواهید شد.

 

استاندارد ملی بتن آماده

 

برای تهیه بتن آماده استاندارد شماره ۶۰۴۴ تدوین شده است. در این استاندارد تعریف کاملی از بتن آماده و نحوه تولید آن ذکر شده است. همچنین نوع سیمان به کار رفته، اندازه ی سنگدانه ها، میزان آب، افزودنی های حباب ساز و سایر افزودنی های مجاز نیز به دقت معرفی شده است. سپس به انواع مشخصات ظاهری و کیفیت محصول نهایی پرداخته شده است. مطابق این استاندارد، بتن آماده بتنی است که حالت خمیری داشته و مدت زیادی از اختلاط آن نگذشته باشد. این بتن ها را به سه روش تولید می کنند که شامل: بتن های مخلوط شده در کارگاه، بتن هایی که اختلاط آن ها در کارگاه کامل نشده باشد و بتن های مخلوط شده در مخازن کامیون می شود. در استاندارد ملی بتن ۶۰۴۴ به مصالح به کار رفته در بتن آماده نیز پرداخته شده است. در این استاندارد عنوان شده است که سیمان هیدرولیکی باید مطابق استاندارد بوده و مواد مکمل سیمان نیز می تواند سیلیس، دوده، میکروسیلیکا باشد. افزودنی های حباب ساز نیز باید درون ایستگاه های مرکزی به بتن افزوده شود تا اختلاط آن به شکل مناسبی انجام شود. حباب های ایجاد شده باید دارای حجم مشخصی باشد که مقدار آن با توجه به شرایط مختلف در جدولی آورده شده است. دمای بتن نیز در هنگام قرار گرفتن در قالب بسیار مهم است که در این استاندارد ملی بتن به دقت به آن پرداخته شده است.

 

 

 

استاندارد ملی بتن تازه

 

به منظور ساخت بتن های تازه، استاندارد ملی بتن، چندین استاندارد تدوین کرده است که هر کدام مربوط به بخش خاصی است. استاندارد بتن تازه شماره ۳۲۰۱-۱ به نحوه نمونه برداری بتن تازه پرداخته است. هدف از تدوین این استاندارد، تعیین روش نمونه گیری بتن های تازه برای انجام آزمایش های مختلف است. استاندارد ۳۲۰۳-۲ برای محاسبه میزان روانی بتن به روش اسلامپ به کار می رود. از این روش تنها برای بتن های تازه ای استفاده می شود که اسلامپ آن ها بین ۱۰ تا ۲۱۰ باشد. همچنین این استاندارد برای بتن تازه ای که سنگ دانه ی آن از ۴۰ میلیمتر بیشتر باشد کاربردی ندارد و بهتر است از روش های دیگر استفاده شود. استاندارد ۳۲۰۳-۶ نیز وزن مخصوص بتن تازه را بررسی می کند. هدف از تهیه این استاندارد، محاسبه چگالی بتن تازه در کارگاه های ساخت یا آزمایشگاه های بتن می باشد. این استاندارد را نمی توان برای بتن هایی که اسلامپ آن ها پایین است به کار برد زیرا این گونه بتن ها در لرزاننده ها متراکم نشده و نمی توان از آن ها استفاده کرد.

 

استاندارد ملی بتن سخت شده

 

برای بتن های سخت شده نیز استاندارد های مختلفی تدوین شده است که از جمله آن ها می توان به استاندارد ۱۶۰۸-۱ اشاره کرد که برای تعیین شکل، سایز و دیگر آیین نامه های قالب در بتن های سخت شده به کار می رود. در استاندارد ۱۶۰۸-۲ به نحوه ساخت و آماده سازی نمونه برای آزمون مقاومت فشاری، خمشی و کششی می پردازد. استاندارد شماره ۱۶۰۸-۳ نیز برای نحوه محاسبه مقاومت فشاری در آزمون های مختلف بتن سخت شده به کار می رود.

 

استاندارد ملی بتن برای اندازه گیری ویژگی های بتن

 

برخی از استاندارد ها به منظور چگونگی انجام آزمون های مربوط به بتن تدوین شده است. استاندارد ۳۲۰۶ محاسبه مقاومت فشاری انواع بتن را نشان می دهد. استاندارد ۶۰۴۷ نیز به تعیین مقاومت کششی با استفاده از آزمون های استوانه می پردازد. همچنین استاندارد ۴۰۹ نیز در مورد مقاومت خمشی بتن با استفاده از بارگذاری های نقطه ای می باشد. در آخر، به این نکته این توجه داشته باشید که به کار بردن استانداردهای ساخت و ساز باعث افزایش کارایی ساختمان شده و شما را از خطرات احتمالی دور می کند.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن مستحکم , دنیای بتن , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

اصول ساخت و اجرای بتن دستی در کارگاه های ساختمانی

استفاده از میکسر برای ساخت بتن معمولاً برای اجرای ستون ها انجام می شود. هر چند که

توصیه من این است که بتن ریزی ستون ها مانند فونداسیون و سقف ها، به صورت آماده از

کارخانه تهیه شود و داخل قالب ستون ها پمپ شود. مخصوصاً اگر دیوار برشی یا حائل نیز

وجود داشته باشد از لحاض اقتصادی نیز به صرفه است . زیرا حجم بتن مورد نیاز زیاد است و

بتن ریزی به صورت دستی زمان بر و کم کیفیت تر است. اما در شرایط حجم پایین بتن ریزی،

وقتی اولویت اول مالک صرفه اقتصادی است ترجیح سازنده بر این است بتن مورد نیاز را در

کارگاه ساختمانی تهیه نماید. مخصوصاً اینکه دنگ و فنگ آماده سازی لوله و اتصالات دستگاه

پمپاژ و سد معبر آن هم کم نیست. در صورتی که بتن در کارگاه تهیه و ریخته شود حتماً موارد

زیر رعایت گردد:

استفاده از دستگاه میکسر:

یک دستگاه میکسر دستی معمولاً ظرفیت اسمی ۳۰۰ لیتر را دارد و در هر مرحله عملاًمی

توان حجم ۲۵۰ لیتر بتن را تولید نمود. طراحی درصد اختلاط مناسب شرایط کارگاه به صورت

تجربی در هر بار استفاده از میکسر معمولاًحداقل نیم کیسه سیمان باید مصرف گردد و آب نیز

به میزان مناسب ریخته شود. بهتر است قبل از اضافه کردن شن و ماسه و سیمان آب داخل

میکسر ریخته شود. اما برای بدست آمدن نتیجه مطلوب باید طرح اختلاطراحی شود و

متناسب با فهم کارگران و وسایل اندازه گیری موجود ساده سازی شود. برای کارگر اضافه

کردن مثلاً ۴۰ کیلوگرم شن داخل میکسر ملموس نیست ولی ۱۰ تا بیل ملموس است. یا

اضافه کردن ۳۰ لیتر آب؛ اگر با سطل آب داخل میکسر ریخته می شود می توانید حجم

تقریبی در هر بار پر نمودن را محاسبه کنید و مثلاً اگر در هر بارسطل ۱۰ لیتر می گیرد پس

باید ۳ تا سطل آب داخل میکسر ریخته شود.

استفاده از ستون ریز:

ستون ریز یک دستگاه ارابه مانند از دارای یک مخزن متحرک و یک کابل کشنده و یک نقاله

حمل برای رساندن مخزن به بالای ستن. بتن داخل مخزن قیفی شکل آن ریخته می شود و با

استفاده از یک قرقره و نیروی برق قرقره شروع به جمع شدن می کند و مخزن روی نقاله

حرکت می کند و بالا می رود. و در انتهای دهانه قیف به سمت داخل ستون می چرخد و بتن

داخل ستون می ریزد.

دستگاه ویبره: 

دستگاه ویبره چه در بتن ریزی پمپی و چه در این نوع بتن ریزی مورد استفاده قرار میگرد. بعد

از هر مرحله بتن ریزی باید ویبره کردن انجام شود. کار ویبره این است که بتن ریخته شده را

می لرزاند تا به طور کامل در همه جای قالب و در لابه لای میلگرد ها جای بگیرد. ویبره باید

اصولی باشد. علمک ویبره باید به طور عمودی وارد بتن شود و بعد از ۴ تا ۳ ثانیه لرزاندن خارج

شود و نقطه دیگری ویبره انجام شود. از ویبره نباید برای حرکت دادن بتن به جلو استفاده

کرد. این کار در بتن ریزی سقف ها در زمانی که روانی بتن کم است و تراکم میلگرد زیاد است

خیلی رواج دارد. استفاده از ویبره به این شکل یا ویبره کردن زیاد باعث جدا شدن خمیر

سیمان از سنگدانه بتن می شود وتاثیر منفی در مقاومت و عملکرد بتن دارد.

آزمایش بتن ستون:

اهمیت بتن ستون ها و دیوار ها کمتر از سقف ها نیست. متاسفانه این طور جا افتاده است

که بازرسین ساختمانی از جمله ناظران ساختمان در مرحله اجرای سقف از ساختمان بازدید

می کنند و همه جزییات را چک می کنند ؛ بتن ریزی باید در شرایط ایده آل باشد، تست بتن

حتماً انجام شود . اما در مرحله اجرای ستون ها حتی یکبار هم از پروژه بازدید نمی کنند.

شاید این به خاطر نقص در ساز وکار شهرداری نیز باشد. گزارش مرحله ای که ناظر باید در

سامانه شهرداری ثبت نماید گزارش اجرای سقف است. به همین دلیل این تصور اشتباه ایجاد شده است.

اگر کار نظارت ساختمانی را برعهده دارید حتماً مثل سقف ها به اجرای درست و عمل آوری

ستون ها نیز دقت کنید. حداقل برای سقف های اول و دوم از اجرای ستون های نیز بازدید به

عمل آورید و مطمئن شوید که مواردی که در این مقاله اشاره کردم رعایت بشود.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن مستحکم , دنیای بتن , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

 

اسکلت بتنی بهتر است یا اسکلت فلزی

 

سوالی که برای اکثر کارفرمایان به وجود می آید این است که کدام سیستم باربر را برای سازه خود انتخاب و اجرا نمایند. در اینجا سعی می کنیم تفاوت این دوسیستم را به طور مختصر در چند حوزه بررسی و به صورت ساده بیان کنیم.

 

 مقاومت در برابر زلزله

معمولا این باور غلط وجود دارد که ساختمان اسکلت فلزی در برابر زلزله مقاوم تر است و یا برعکس. این ایده اصولا اشتباه است بدین صورت که هم سیستم بتنی و هم سیستم فلزی را می توان برای مقاومت های مختلف طراحی نمود که هر دو نیز به صورت مورد نظر در زلزله عمل کنند. در حقیقت عامل مهم طراحی صحیح سازه است. البته لازم به ذکر است که سیستم های اسکلت بتنی به دلیل افزایش وزن سازه، در زلزله، نیروی بیشتری را متحمل می شوند.

طول عمر

این واقعیت وجود دارد که سازه های بتنی دارای عمر طراحی هستند بدین مفهوم که یک سازه بتنی برای عمری معین طراحی می شود گرچه این عمر 50 یا 60 سال باشد. بتن با گذشت عمر دچار افت و خزش می شود که نهایتا باعث تاثیر منفی در عملکرد سازه هنگام وقوع زلزله می شود. اما در سازه فلزی مشکل افت مقاومت با افزایش عمر وجود ندارد که این یک مزیت برای اسکلت فلزی محسوب می شود.

ارزش اسقاط

معمولا در ساخت و سازهای رایج در کشور به مسئله اسقاط سازه کمتر توجه می شود بدین مفهوم که در زمان تخریب سازه ساختمان های فلزی دارای ارزش اسقات به مراتب بالاتر و هزینه تخریب کمتر می باشند. که این نیز می تواند یک مزیت برای اسکلت فلزی محسوب شود.

مقاومت در برابر آتش سوزی

مقاومت فولاد در آتش سوزی پائین می باشد بدین صورت که با گرم شدن مقاومت خود را از دست می دهد در صورتی که اسکلت بتنی مقاومت به مراتب بیشتری در برابر آتش از خود نشان می دهد. البته لازم به ذکر است با ایجاد تمهیداتی در سازه فلزی که بعضا هزینه بر نیز می باشند می توان مقاومت آن در برابر آتش را افزایش داد. بنابراین مقاومت بیشتر اسکلت بتنی در آتش سوزی به عنوان یک مزیت قلمداد می گردد.

 سهولت در اجرا

مطلب مهم در انتخاب سیستم سازه باربر فلزی و یا بتنی امکانات اجرای سازه در زمان ساخت است. اسکلت فلزی به علت حساسیت در عملیات برش کاری، جوش کاری و حمل و نصب، تخصص و دقت بیشتری را نسبت به اجرای اسکلت بتنی می طلبد. بنابراین باید پذیرفت که اجرای سازه بتنی نسبت به سازه فلزی نیاز به تخصص و مهارت و نظارت و کنترل کمتری دارد و با توجه به وضع موجود کشور ما این یک مزیت برای سازه بتنی محسوب می شود.

 هزینه ساخت

فولاد استفاده شده در ساخت یک سازه فولادی دارای یک مقاومت مشخص در صورت طراحی صحیح، نسبت به مقدار فولاد استفاده شده در سازه بتنی دارای همان مقدار مقاومت، معمولا در حدود 30 درصد بیشتر می باشد. از این رو هزینه اجرای اسکلت فلزی بالاتر می باشد. بنابراین کافرمایانی که به دنبال کاهش هزینه در ساخت هستند اسکلت بتنی گزینه مناسب تری می باشد.

زمان اجرا

سازه های فلزی به دلیل اجرای همزمان طبقات از سرعت پیشرفت بیشتری نسبت به سازه های بتنی برخوردار می باشند. همچنین در صورت ساخت اسکلت فلزی در کارخانه مدت زمان اجرا به صورت بیشتری نیز کاهش می یابد. اما در اسکلت بتنی با توجه به اجرای هر طبقه بعد از طبقه زیرین و همچنین رعایت زمان گیرش اولیه بتن سرعت پیشرفت به مراتب کمتر می باشد. همچنین سرعت بالا در اجرای سازه فلزی باعث کاهش هزینه های بالاسری و زمان بهره برداری پروژه می گردد که باعث جبران بخشی از هزینه گرانتر ساخت می باشد.

تامین هزینه ساخت

برای آن دسته از کارفرمایانی که مایلند هزینه پروژه را به صورت خرد تر و با توجه به پیشرفت پروژه پرداخت کنند اسکلت بتنی گزینه مناسب تری خواهد بود. اما با توجه به اینکه عمده هزینه اجرای سازه فلزی هزینه خرید آهن خام مورد نیاز است مقدار بیشتری نقدینگی باید در شروع پروژه هزینه گردد. همچنین با توجه به این که در کشور ما پرداخت وام مسکن پس از تکمیل سقف طبقات پرداخت می گردد در سازه های بتنی می توان پس از اتمام هر سقف نسبت به دریافت وام اقدام و به پروژه تزریق نمود که این یک مزیت برای اسکلت بتنی محسوب می گردد.

 معماری

ستون های فلزی به خصوص در ساختمان های بلند در طبقات پائینی دارای ابعاد کوچک تری می باشند و به دلیل قرار گرفتن پارکینگ در طبقات زیرین این یک مزیت محسوب می شود. همچنین در بناهای متداول، سازه های فولادی دارای محدودیت کمتری نسبت به سازه بتنی در طراحی می باشند مانند فاصله ستون ها و دهانه ها. از این رو اسکلت فلزی امکان سازه های خاص را فراهم می کند.

 دانش طراحی

این واقعیت را بایستی پذیرفت که دانش موجود در زمینه طراحی سازه بر مبنای تجارب تلخ بشر و دانش محدود ما از رفتار مواد استوار گردیده است. رفتار سازه بتنی و یا فلزی را در زمان مواجهه با زلزله نمی توان به صورت کاملا دقیق پیش بینی نمود زیرا ماهیت زلزله و همچنین عکس العمل مواد بسیار متغیر است. برای هر سازه ای که مهندسان طراحی کنند یک زلزله وجود خواهد داشت که سازه را با مخاطره روبرو کند. دانش طراحی به صورت روزانه در حال پیشرفت است و این امر گواه دانش ناقص ما در زمینه طراحی می باشد. همچنین اکثر آئین نامه های طراحی متعلق به کشور آمریکا است که شرایط لرزه خیزی به مراتب کمتری نسبت به کشور ما را دارا می باشد. بنابراین نبود دانش کافی در هر دو زمینه اسکلت فلزی و بتنی وجود دارد.

 

سخن آخر

البته لازم به ذکر است با توجه به ویژگی های هر پروژه انتخاب سیستم فلزی یا بتنی می تواند متفاوت باشد اما نتیجه آنچه در بالا گفته شد را می توان در جدول زیر خلاصه نمود. عکس های ضمیمه متعلق به آسیب های وارده به سازه های بتنی و فلزی در زلزله بم می باشد. به منظور انتخاب بهترین سیستم باربر با مهندسی ما تماس بگیرید. تمامی خدمات مشاوره بیلوشن رایگان می باشد.

 جدول مقایسه اسکلت بتنی و اسکلت فلزی

 

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن مستحکم , دنیای بتن , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

رئيس مركز تحقيقات مسكن با بيان اينكه متوسط عمر بتن توليد شده در ايران 10 سال بوده و 90 سال كمتر از استانداردهاي جهاني است، گفت: هر 60ساعت 3 ميليارد تومان در مسكن سرمايه‌گذاري مي‌شود و اين در حالي است كه بيشترين ميزان پرت انرژي و انرژي توليد شده مربوط به اين بخش است.

محمود فاطمي عقدا در جمع خبرنگاران افزود: متوسط عمر بتن توليد شده در كشور كمتر از 10 سال است در حالي كه متوسط عمر بتن توليدي در كشورهاي اروپايي 100 سال است، همين عمر بالاي بتن توليدي باعث شده تا عمر ساختمان در اين كشورها 100 سال و در ايران كمتر از 30 سال باشد.

وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه بتن توانمند در مركز تحقيقات توليد شده و دانش فني آن نيز موجود است اين اميد وجود دارد كه عمر متوسط ساختمان در سالهاي آتي افزايش يابد.

فاطمي عقدا با بيان اينكه اگر عمر بتن توليد شده در كشور به 100 سال افزايش يابد، صرفه‌جويي بالايي در منابع كشور به وجود خواهد آمد گفت: مصرف سرانه سيمان در كشور بسيار بالاست بطوري كه اين مصرف 50 درصد بيشتر از سرانه جهاني و استاندار است.

وي تأكيد كرد: استفاده نامناسب از سيمان «پورتلن» در جاي نامناسب باعث شده تا همواره مصرف سيمان در كشور روند صعودي داشته باشد.

رئيس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با بيان اينكه ايران 7 هزار سال پيش براي نخستين بار از "پوزولان " استفاده كرد افزود: ايران پيشرو استفاده از پوزولان در دنيا است در حاليكه به هيچ عنوان اين سيمان در جاي خود به كار گرفته نمي‌شود بنابراين مركز تحقيقات سال گذشته اقدام به شناسايي منابع پوزولان در كشور كرد.

فاطمي عقدا گفت: مركز تحقيقات ساختمان و مسكن براي جايگزين كردن بتن‌هاي سبك به جاي آجر نيز كارهايي را آغاز كرده است چرا كه معتقديم مواد اوليه آجر ارزش بالايي دارد اما همان آجر به دليل دوام پايين خود خسارت‌هاي زيادي به كشور و بخصوص صنعت ساختمان وارد مي‌كند.

وي ادامه داد: با جايگزين كردن بتن‌هاي سبك به جاي آجر علاوه بر اينكه سودآوري خوبي براي كشور به هر ماه دارد مي‌تواند در استحكام ساختمانهاي كشور نيز مؤثر باشد.

*سرانه توليد بتن در ايران 3 برابر جهاني

رئيس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با بيان اينكه 40 درصد از انرژي توليد شده در كشور در مصارف خانگي و تجاري استفاده مي‌شود گفت: در دنيا به ازاي هر نفر يك تن بتن در سال توليد مي شود و پيش بيني مي شود اين بخش در سه تا پنج سال آينده با رشد يك تا سه درصدي مواجه باشد.

رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن افزود: سرانه مصرف سيمان كشور از 220 كيلوگرم در سال 1357 به بيش از 700 كيلوگرم در حال حاضر رسيده است اين آمار نشان مي دهد كه سرانه توليد بتن در ايران حداقل سه برابر بيشتر از ميانگين سرانه جهاني آن است.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن مستحکم , دنیای بتن , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

راز استحکام بتن های ۲ هزار ساله روم باستان

وقتی کلمه ی رم را می شنویم خیلی از ما به یاد بناهای و سازه های مستحکم آن ها می افتیم، جالب است که این بناها تا اندازه ای مقاوم هستند که علیرغم گذشت هزاران سال و انواع و اقسام بلایای طبیعی و غیر طبیعی مانند زلزله، سیل، تخریب های انسانی و… هنوز هم مانند گذشته پا برجا مانده اند. این در حالی است که ساختمان هایی که امروزه ساخته می شوند و به اصطلاح مدرن هسنتد خیلی زود دچار فرسودگی می شوند و در خیلی از موارد بعد از یک زلزله ی چند ریشتری کاملا فرو می ریزند. پس راز مقاوم بودن بتن های ساختمان های رم چیست؟ چرا این ساختمان ها تا این اندازه مقاوم هستند و هنوز سر پا اند؟ اگر دوست دارید جواب این سوالات را بگیرید با الی گشت همراه باشید:

بتن ساختمان های روم

جالب است بدانید با وجود پیشرفت های زیادی که در تکنولوژی و در علم مواد شده است، هنوز هم بتن هایی که در سازه های رمی استفاده شده است، مقاوم تر از بتن های امروزی است اما دانشمندان با تحقیقات فراوان و پی به راز اسرار شیمیایی این مواد توانسته اند یک قدم به ساخت این بتن ها نزدیک تر شوند.

در واقع محققان یکی از دانشگاه های معتبر دنیا، دانشگاه اوتا به سرپرستی شخصی به نام ماری جکسون که یکی از زمین شناسان شناخته شده است، چند سال متوالی روی این بتن های کار کرده اند تا بتوانند پی به اسرار آن ببرند، آن ها توانستند ساختار بلوری بتن ساختمان های رم را ترسیم کنند. نکته ی جالبی که در تحقیقات چند ساله ی این گروه نتیجه شده است این است که این بتن با گذشت زمان، قوی تر می شود! حالا محققان سعی دارند بفهمند که راز این پدیده ی عجیب چیست.

بتن ساختمان های رم باستان

ساختار بتن های امروزی به شکلی است که در آن از شن، سنگ آهک، رس و گچ و چند ماده ی دیگر استفاده می شود و بتن باید به گونه ای ساخته شود که در آن هیچ کنش و واکنش شیمیایی ای به وقوع نپیوندد چرا که به مرور زمان باعث فرسایش آن می شود. اما بتن ساختمان های رم از خاکستر آتشفشان، آهک و آب دریا ساخته می شده اند، آن ها با واکنش شیمیایی ای که در رسوبات خاکستری اتفاق می افتاده است، بتن را می ساخته اند. در واقع این خاکستر آتشفشان بوه که در اثر واکنش با مواد دیگری، بتن های بسیار پایداری را برای رمی ها به ارمغان می آورده است.

ساختمان های رم

جکسون، رهبر گروه تحقیقاتی بتن ساختمان های رم درباره ی کشفیاتشان گفته است: ما مواد ریزی که در بتن ها وجود دارد را بررسی کرده ایم، چیزی که توانسته ایم پیدا کنیم واقعا شگفت انگیز است. یکی از موادی که به وفور در بتن های باستانی دیده می شود، توبرموریست آلومینیوم دار است. این ماده بسیار کمیاب و فوق العاد مقاوم است، این مواد در ترکیب با خاکستر آتش فشان داخل آن حل می شود و ساختار مقاومی را به دست می دهد.

مقاومت بتن ساختمان های رم

این محقق می گوید با اطلاعات کمی که در دست داریم می توانیم به شیوه ی مهندسی معکوس بتن ساختمان های رم را به دست بیاوریم. البته نمی توان کل مواد امروزی را با این بتن باستانی جایگزین کنیم چون در همه جای دنیا، امکان دسترسی به مواد آتش فشانی مناسب نیست.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن مستحکم , دنیای بتن , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

عمر دقیق بتن ایرانی قابل تشخیص نیست

بتن های تولیدی کشور تا حد بسیار زیادی عمر مفید دارند گفت: دوام  و مقاومت  بتن در ایران بسیار بالا و  تابع شرایط جوی در کشور است.
وی با بیان اینکه دوام بتن تابع شرایط محیطی است بنابراین نمی توان میزان عمر دقیق بتن را تشخیص داد.
فاطمی عقدا در ادامه تصریح کرد: عمر سازه های از جمله  سد، تونل و و سازه های بتنی بزرگ در سطح کلان عمر طولانی 200 تا  یک هزار ساله وبا بهره برداری طولانی ساخته می شود.
معاون وزیر راه وشهرسازی در ادامه اظهار داشت: در صورت نگه داری خوب در برابر شرایط محیطی و ساخت مناسب میزان بهره برداری  و پایداری بتن بسیار بالا است.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن سرانه تولید سیمان در کشور را به ازای هر نفر یک تن عنوان کرد و افزود: عمر مفید بتن بسته به نوع تولید است بنابراین برای تولید بتن دانه‌بندی‌ها بسیار مهم است اگر بتن را بر مبنای پیشرفته‌ ترین اختلاط‌ ها به کار بگیریم عمر مفید بتن در ساختمان‌ها باید ۱۰۰ سال باشد.
فاطمی عقدا تصریح کرد: سرانه مصرف سیمان در سال ۵۷ حدود ۲۲۰ کیلوگرم بوده اما امروز این عدد به ۶۰۰ کیلوگرم رسیده است که نشان می دهد سرانه تولید بتن در ایران حداقل ۳ برابر بیشتر از متوسط جهانی است که بالا بودن آن به استفاده ناصحیح و دور ریز زیاد آن باز می‌گردد.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با بیان اینکه بتن علیرغم ویژگی‌های خوبی که برای استحکام ساخت سازه ها دارد اما از لحاظ زیست محیطی دچار ضعف‌هایی است، بیان کرد: به ازاء هر تن سیمان یک تن CO۲ تولید می‌شود که از عوامل ناسازگار با محیط زیست به شمار می رود./س

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.
سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.

 



:: برچسب‌ها: بتن , وبلاگ بتن , انواع بتن , شهر24 , بتن ایرانی ,
:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

وبلاگ بتن:بهترین سقف سازه ای چیست؟

تا پیش از این، سقف های تیرچه سفالی(فندوله دار) ، در نظر بسیاری از سازندگان بازاری یکی از بهترین انواع سقف بود. زیرا

 

  • از نظر اقتصادی هزینه پایین تری نسبت به دیگر سقف ها داشت.

  • اجرای آن، نیاز به تخصص بالایی نداشت.

  • با تهیه اقلامِ اولیه می توانستند، خودشان هم در کارگاه اقدام به ساخت آن نمایند.

 

                              نمایی از یک کارگاه ساختمانی که از تیرچه های فندوله ای استفاده میکند.

 

 

 

این ابلاغیه به ظاهر خطاب به طراحان ساختمانی است. اگر این ابلاغیه خطاب به مجریان و ناظران بود، این توجیه وجود داشت که ما مکلف به اجرای سازه بر اساس نقشه هستیم. اما اگر این موارد در نقشه های سازه لحاظ شود، دیگر جای عذر و بهانه ای نیست.

 

در ابتدای این ابلاغیه نیز، قید شده است:  «طراحان باید عیناً بندهای مندرج در این ابلاغیه را در نقشه ها جهت رویت سهل و آسان مجریان و ناظران بیاورند.»

 

در این شرایط ظاهراً، تیرچه های پاشنه بتنی،  می توانند بهترین جایگزین برای تیرچه های سفالی باشند.

 

                                                تیرچه های پاشنه بتنی آماده

 

اما این تیرچه ها معایبی دارند.

 

معایب تیرچه های پاشنه بتنی:

 

  • با توجه به شرط مقاومت بتن و نوع جوش، دیگر نمی توان آن ها را در کارگاه تهیه نمود.

  • به دلیل سنگین بودن، حمل و نقل آن ها با مشکلات و خطراتی همچون، آسیب دیدگی کارگران همراه است.

  • تحویل تیرچه ها معمولا با تاخیر همراه است.

 

تیرچه های بتنی اگر بخواهند در شرایط استاندارد تولید شوند، حداقل باید سه روز در حوضچه آب، عمل آوری شوند. این کار باعث تاخیر در پروژه نیز می شود. با توجه به ابلاغیه جدید، سخت گیری بیشتری در خصوص عمل آوری تیرچه ها می شود.

 

  • با توجه به برون سپاری تولید تیرچه ها و حمل و نقل تیرچه ها از محل تولید تا پروژه ، هزینه تمام شده تیرچه های بتنی، بیشتر از تیرچه سفالی است.

 

 

 

                             تیرچه های بتنی بعد از عمل آوری و خروج از قالب در یک کارگاه تولید تیرچه

 

به این ترتیب  آیا همچنان می توان سقف های تیرچه ای را بهترین سقف سازه ای از نظر اقتصادی دانست؟

 

به نظر می رسد، با اجرایی شدن این ابلاغیه، این سقف ها دیگر سقفی محبوب در بین سازندگان نیست.

 

یک راهکار خوب!

 

اگر ما بتوانیم، بتن تیرچه ها را همزمان با بتن سقف اجرا کنیم(درجا)، تقریباً تمام نقاط ضعف تیرچه بتنی که در بالا شمردیم برطرف خواهد شد.

 

زیرا:

 

  • مقاومت بتن تیرچه، مشابه بتن سقف است و یکپارچگی بهتری نیز با بتن سقف دارد.

  • مشکل حمل و نقل تیرچه های بتنی سنگین نیز مرتفع خواهد شد. (فقط خرپای تیرچه ها را روی سقف می بریم.)

  • نیاز به مدت زمان مجزا برای عمل آوری بتن تیرچه ها نیست. بتن تیرچه ها هم همراه با سقف عمل آوری می شود.

  • ما فقط تولید خرپای تیرچه ها را برون سپاری میکنیم که هزینه کمتری دارد و حمل و نقل آن نیز ساده تر است. 

 

در این نوع اجرا کافی است فقط خرپای تیرچه ها را سفارش دهیم.

 

خرپای تیرچه ها به نسبت تیرچه کاملبسیار سبک تر هستند. جای کمتری را هم  اشغال میکنند. به سرعت نیز آماده می شوند.(بر خلاف تیرچه بتنی کامل، نیاز به عمل آوری ندارند.)

 

 

 

نمایی از خرپاهای تیرچه، ساخته شده در کارخانه، که روی هم چیده شده و فضای کمی را اشغال کرده اند.

 

 

 

جوش اتصالات خرپا نیز، به صورت ذوبی (نقطه ای) با دستگاه انجام شده و مطابق ابلاغیه سازمان است.

 

 

 

دستگاه مکانیزه تولید خرپای تیرچه

 

حتی اگر شرایط و ابزار مناسب را تامین کنیم، می توان در کارگاه نیز این خرپاها را تولید کرد.

 

خرپاهای تیرچه ساخته شده در محل کارگاه ساختمانی

 

اما دو مشکل وجود دارد!

 

مشکل اول:

 

در حالت عادی بلوک ها( یونولیت ها) بین تیرچه ها قرار میگیرد. تکیه بلوک ها به لبه پاشنه است. اما در این حالت دیگر تکیه گاهی برای بلوک ها وجود ندارد.

 

مشکل دوم:

 

برای این که بتن تیرچه را همزمان با سقف اجرا کنیم، باید تمام سقف را از زیر قالب ببندیم و مهار کنیم. اینکار هزینه های زیادی دارد.

 

برای این دو مشکل نیز راه حل بسیار خوبی وجود دارد.

 

نوعی قالب غیرماندگار برای سقف وجود دارد که دقیقاً هدف اجرا با این شیوه طراحی شده است.

 

با استفاده از این قالب ها، هر دو مشکل مرتفع خواهد شد.

 

این قالب ضمن قرار گیری در فضای خالی بین تیرچه ها، زیرِ خرپای تیرچه را هم مهار می کند. با این کار دیگر نیازی به اجرای بلوک بین تیرچه ها هم نیست. و در هزینه ها هم صرفه جویی می شود.

 

 

 

 

البته این قالب های غیر ماندگار پلاستیکی مزیت های دیگری نیز دارد:

 

مزایای دیگر قالب های غیر ماندگار پلاستیکی

 

حذف تیرچه دوبل در سقف های پارکینگی:

 

در سقف های پارکینگی و یا دهانه های بلند، ما باید از تیرچه دوبل استفاده کنیم. اما این قالب ها در محل زیر خرپای تیرچه، قابلیت افزایش عرض داشته و نیاز به تیرچه دوبل را مرتفع می سازد. کافی است در میلگرد خرپای تیرچه از میلگردهای قوی تری استفاده شود.

 

قابلیت استفاده مجدد در سقف های بعدی:

 

بر خلاف بلوک ها یونولیتی که در سقف ماندگار هستند، این قالب ها را می توان پس از سخت شدن بتن، جدا نموده، و در سقف های بعدی نیز استفاده کرد. طبق اظهارات تولید کننده این قالب ها، حداقل ۷۰ بار می توان از هر قالب در اجرای سقف، استفاده کرد.

 

جنس این قالب ها به گونه ای است که بدون نیاز به روغن کاری و به راحتی از بتن جدا می شود.

 

کاهش ضخامت کف سازی و سبک شدن سقف:

 

با پیش بینی تقریبی محل عبور تاسیسات و غلاف گذاری، می توان در مرحله نازک کاری لوله ها و تاسیسات، را از فضای خالی داخل سقف عبور داد. با اینکار ضخامت کف سازی کم تر می شود. در نتیجه بار سقف کاهش می یابد.

 

سقف مهم ترین عامل در تعیین وزن ساختمان است. هر چقدر بتوانیم وزن سقف را کم کنیم، ساختمان ایمن تری در برابر زلزله خواهیم داشت.

 

نظارت ساده تر و جلوگیری از تقلب در تولید تیرچه ها:

 

یک از مشکلاتی که با تیرچه های پیش ساخته داشتیم، کیفیت پایین و تقلب هایی هست که در تولید آن ها می شود. (در آموزش نکات اجرایی سازه بتنی به این تقلب ها اشاره کرده ام.)

 

با اجرای این سیستم سقف، و بتن ریزی درجای تیرچه ها، دیگر  امکان تقلب در فرآیند تولید تیرچه از بین می رود. کار نظارت نیز، با دقت بیشتر و کیفیت بهتر انجام می شود.

 

سطح مطلوب و صاف بتن نمایان (اکسپوز):

 

یکی از مشکلاتی در در اجرای سقف های تیرچه و بلوک یونولیتی داریم، نمای ناهمگون و نازیبای آن در زیر سقف است. همچنین در پارکینگ ها، به دلیل قابلیت اشتعال یونولیت ها، حتماً باید آن ها را پوشاند.

 

در این روش اجرا، پس از قالب برداری، شاهد نمای یکدستی در زیر سقف هستیم.

 

 

 

در پارکینگ ها تنها با یک رنگ آمیزی ساده، نمایی زیبا بوجود آورد و از انجام نازک کاریِ زیاد، بی نیاز شد. 

 

 

 

ساپورت گیری از تیرچه ها قبل از بتن ریزی:

 

یکی از کارهایی که در پروژه ها باعث انزجار من می شد این بود که بعد از اجرای سقف، تیرچه ها را از زیر سقف، برای ساپورت گرفتن، تخریب می کردند. این ساپورت ها برای نگه داری لوله ها یا رابیتس کاری یا سقف کاذب استفاده می شد.

 

در اجرای سقف به این شیوه، می توان در کف قالب ها در فواصل مناسب، صفحه هایی قرار دهیم. پشت صفحه ها هم قلاب هایی برای اطمینان بیشتر و ثابت ماندن آن ها قرار دهیم. پس از از قالب برداری می توانیم از این صفحه ها برای ساپورت گیری استفاده کنیم.

 

قابلیت اجرای سیستم دال دو طرفه:

 

تیرچه های معمولی تنها قابلیت اجرای سقف به صورت دال یک طرفه را دارند. پس دست طراح بسته است و فقط می تواند، به صورت یک طرفه سقف های سازه ای را طراحی کند. اما، این نوع قالب ها چون هم مستطیلی و هم مربعی هستند، هم می توان سقف یک طرفه اجرا کرد، هم دو طرفه. مزیت طراحی سقف به صورت دال دو طرفه این است که می توان دهانه های بلند تری اجرا کرد. که در معماری بسیار تاثیر دارد.

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.
سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.



:: برچسب‌ها: بتن , وبلاگ بتن , همه چیز در مورد بتن , دنیای بتن , شهر24 ,
:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

بازیافت بتن با رعد و برق/ کاهش آلودگی های زیست محیطی!

به گزارش خبرگزاری مهر، بتن از جمله مصالحی است که به وفور در ساختمانها، دیوارها، پلها و پارکینگ ها دیده می شود. در واقع می توان کتابهای زیادی در مورد تمامی مناطقی نوشت که بتن در آنها استفاده می شود.

مخلوطی از سیمان، ماسه و آب که بتن را می سازد طول عمر بسیار زیادی دارد اما پس از مدتی ساختمانها و دیگر سازه های ساخته شده از بتن قدیمی و سپس تخریب می شوند و هر ساله با کوه هایی از بقایایی از بتن مواجه می شویم. در سال 2010 فقط در آلمان حدود 130 میلیون تن زباله بتنی تولید شد.

محیط زیست از تولید بتن بسیار متضرر می شود. تولید سیمان به عنوان ماده اصلی ساخت بتن در ایجاد هشت تا 15 درصد تولید دی اکسید کربن جهان دخالت دارد.

از سویی، بازیافت بتن بسیار محدود است؛ خرد کردن بتن میزان قابل توجهی گرد و غبار تولید می کند و در آن بتن به سنگ ریزه هایی تبدیل می شود که می توان در صنایع مختلف از آن استفاده کرد.

گروه فناوری بتن در آلمان راه حلی را برای این مشکل ارائه کرده اند. راهبرد جدید آنها می تواند بتن را با کارایی و اثربخشی بازیافت کند: راز آنها استفاده از رعد و برق است.

رعد و برق بیشتر ترجیح می دهد از بین هوا و آب عبور کند نه اجسام جامد. اما این محققان آلمانی با استفاده از یک مطالعه 70 ساله که نشان می داد می توان طی دوره بسیار کوتاهی (کمتر از 500 نانوثانیه)  رعد و برقی ساخت که می تواند از آب عبور کرده و وارد جامد شود.

زمانی که رعد و برق به زباله های بتنی برخورد می کند، در طول مسیری که کمترین مقاومت را دارد سفر می کند یعنی موانعی بین سنگ های سیمان و ماسه.

این اقدام بتن را از هم می پاشد و آن را به مولفه های پایه تبدیل می کند و این حداکثر میزان بازیافت است.

خوشبختانه این فرایند فقط نظری نیست. محققان آلمانی توانسته اند رعد و برقی را در محیط آزمایشگاه تولید کنند که بتن را با سرعت یک تن در ساعت بازیافت می کند. این پژوهشگران پیش بینی می کنند سرعت 20 تن در ساعت می تواند بهره وری مطلوبی را به دست آورد. چنین شیوه بازیافت بتنی طی دو سال آینده به بازار عرضه می شود.

اگر این پیش بینی درست از آب درآید می توانیم در نهایت شاهد بهبود چشمگیری در بازیافت بتن در سراسر جهان باشیم. این بازیافت به آن معناست که سیمان جدید کمتری ساخته می شود، که از نظر تئوری میزان انتشار دی اکسید کربن جهانی را کاهش می دهد.

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.
سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.



:: برچسب‌ها: بتن , بازیافت بتون , عمران , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 خرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

قرار نیست از بتن فقط برای ساختمان پارکینگ یا مصالح دیگر استفاده کرد. در خیلی از ساختمان‌های مشهور جهان از بتن استفاده شده است.
 
 بتن ماده‌ای ساخته شده توسط بشر است که از تمام مواد ساخته شده توسط بشر بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بتن ماده اصلی سازه‌های بشری، از ساختمان پانتئون (معبد رومی) گرفته تا خانه‌ی اپرای سیدنی است.
 
تاشِن (Taschen) ناشر آلمانی کتب هنری است که به تازگی کتابی با عنوان «100 ساختمان بتنی معاصر» را منتشر کرده است. این کتاب هنر معماران معاصر در استفاده‌ی مبتکرانه از بتن را نشان می‌دهد. نویسنده کتاب «فیلیپ جودیدیو» است که می‌گوید: «بتن نوعی سنگ مایع است که انعطاف‌پذیر و با دوام است. معماران حرفه‌ای می‌توانند به شکلی زیبا از آن استفاده کنند و هنر معماری خود را به رخ بکشند.»
 
از بتن در سبک زبره کاری یا همان «معماری بروتالیست» و انواع سبک‌های دیگر ازجمله سبک فوتوریسمِ زها حدید استفاده می‌شود. در ادامه با برخی از سازه‌های بتنی زیبا و معماران آن‌ها آشنا شوید.
 
سانست چپل – گروه BKNR

کلیسای غروب آفتاب یا سانست چپل (Sunset Chapel) در مکزیک قرار دارد. این کلیسا توسط گروه BKNR طراحی و ساخته شده که یک خواهر و برادر به نام‌های استبان و سباستیان سوارز این گروه را مدیریت می‌کنند. این کلیسا در میان کوه‌ها ساخته شده و معماری بتنی و ساختار آن هم بی‌شباهت به محیط اطراف نیست. بنابراین می‌توان گفت که این کلیسای زیبا اصلا نظم اطراف را به هم نزده است.
 

زیباترین سازه‌های بتنی جهان

 

زیباترین سازه‌های بتنی جهان

 
مسیر گردشگری ملی سلویکا – ریولف رامستاد

مسیر گردشگری ملی سلویکا (Selvika) در فینمارکِ نروژ ساخته شده است. این سازه‌ی بتنی زیبا برای تزیین مجسمه خاصی ساخته نشده است. این سازه‌ی حلزونی شکل در حقیقت محل استراحت کنار جاده‌ای در  فینمارک نروژ است که در شمال شرقی کشور فنلاند قرار دارد. در این سازه‌ی زیبا، چندین حمام، رختکن دوچرخه برای دوچرخه‌سواران و باجه‌های اطلاعاتی قرار دارد.
 

زیباترین سازه‌های بتنی جهان

موسِم – رودی ریسیوتی

موزه تمدن اروپا و مدیترانه که به اختصار MuCEM نامیده می‌شود در شهر زیبای مارسی در فرانسه ساخته شده است. این موزه زیبا در محل یک اسکله متروک ساخته شد که نمای مشبک آن توجه هر بیننده‌ای را به خوب جلب می‌کند. شاید این شبکه‌ها در نگاه اول ظریف به نظر برسند و فکر کنید که از چوب ساخته شده است، اما تمام آن‌ها از بتن تقویت شده با فیبر با دوام بالا ساخته شده‌اند.
 

زیباترین سازه‌های بتنی جهان


مرکز مدنی بایسن‌تِنیال – لوسیو مورینی و گروه GGMPU

مرکز مدنی بایسن‌تِنیال در کوردوبای آرژانتین قرار دارد و در طراحی این سازه مانند سازه موسِم از ظرافت مثال‌زدنی استفاده شده است. کوردوبا مرکز ایالت کوردوبا در کشور آرژانتین است.
 
زیباترین سازه‌های بتنی جهان

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.

 

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.



:: برچسب‌ها: بتن , وبلاگ بتن , ساختمان بتنی , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 فروردين 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

 

اخبار,اخباراجتماعی,پروژه بتن غلطکی

 

 اخبار اجتماعی  -  بتن به جای آسفالت

معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: پروژه بتن غلطکی تجربه‌ نو و جدیدی است که باید منتظر بود تا کارکرد و نتیجه آن را ببینیم و بتوانیم قضاوت نهایی داشته باشیم.

داوود کشاورزیان در بازدید از پروژه بتن غلطکی در جاده شرف‌آباد کرمان، گفت: در این پروژه به جای آسفالت از بتن استفاده شده است و ما درجاهایی که امکان پذیر باشد از بتن استفاده کنیم .

وی با بیان این که در سطح کشور نمونه هایی مانند این پروژه اجرا شده است، گفت: این طرح فعلا در مرحله تحقیق و آزمایش است و طرح در کرمان با مشارکت مرکز تحقیقات وزارت راه وشهرسازی درحال اجراست.

کشاورزیان تصریح کرد: پروژه بتن غلطکی تجربه‌ نو و جدیدی است که باید منتظر بود تا کارکرد و نتیجه آن را ببینیم و بتوانیم قضاوت نهایی داشته باشیم.

رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ادامه داد: این طرح در یزد ،فرودگاه مهرآباد و پرند اجرا شده اما هنوز در در مرحله آزمایش وتحقیق است.

مدیر کل را و شهرسازی استان کرمان نیز در حاشیه بازدید معاون وزیر راه و شهرسازی از پروزه‌ بتن غلطکی در جاده شرف‌آباد کرمان با بیان اینکه بتن غلطکی در درازمدت بسیار به صرف تر از آسفالت است اظهار کرد: در کشور ما استفاده از بتن غلطکی در راهها ، تجربه‌ نو وجدیدی است که در دنیا در حال انجام است.

خداداد مقبلی افزود: در این روش به منظور کاهش لغزندگی جاده و عملکرد بهتر سیستم ترمز خودروها و همچنین افزایش مقاومت زیرسازی جاده، لایه 4 سانتیمتری آسفالت بر روی آن قرار می‌گیرد.

مدیر کل را و شهرسازی استان کرمان با بیان این که عمر آسفالت بین 10 تا 15 سال است، گفت: عمر بتن غلطکی بین 30 تا 50 سال است بنابراین این اختلاف دوامی کمک می کند که بتن غلطکی از لحاظ قیمتی به صرفه تر از آسفالت باشد .

وی خاطرنشان کرد: این طرح هم اکنون در مرحله آزمایش و تحققیاتی است و چنانچه خوب جواب دهد در راههای اصلی و روستایی می توانیم از این طرح استفاده کنیم و آن را گسترش دهیم.

مدیر کل راه و شهرسازی استان کرمان همچنین گفت: بتن غلطکی در دراز مدت به صرفه تر از آسفالت است و مشکلات زیست محیطی نیز ندارد.

بازدید از راههای استان، افتتاح دو پروژه راهسازی و سفر به بم در سالروز زلزله بم را از جمله برنامه‌های سفر معاون وزیر راه و شهرسازی به کرمان بود.

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24مراجعه کنید.

 

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.



:: برچسب‌ها: بتن , وبلاگ بتن , همه چیز در مورد بتن , دنیای بتن , شهر24 ,
:: بازدید از این مطلب : 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 خرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

بتن و آسفالت، سدی هستند در مسیر رویش رویان‌ها، اما آن جوانه‌ای که شهامت سربرآوردن از لایه ضخیم آسفالت را داشته باشد، در طول این مبارزه نابرابر، آنچنان بُرِش و شایستگی‌ای پیدا می‌کند که در لاله‌های هلندی، هرگز نمی‌توانید پیدا کنید!

 

تصاویر زیبا, رویش گل

 

تصاویر زیبا, رویش گل

 

تصاویر زیبا, رویش گل

 

تصاویر زیبا, رویش گل

 

تصاویر زیبا, رویش گل

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.
سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.

 



:: برچسب‌ها: بتن , وبلاگ بتن , انواع بتن , شهر24 , بتن ایرانی ,
:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 مهر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

استفاده از هویج و شلغم برای استحکام بتن

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، زمانی که این نانوصفحات سلولزی به بتن عادی اضافه می شود، موجب افزایش میزان کلسیم سیلیکات هیدرات می شوند. این ماده محصول اصلی ترکیب سیمان پورتلند با آب است و عامل اصلی استحکام بتن محسوب می شود.

 

در آزمایشات اولیه این نانوصفخات سلولزی موجب افزایش چشمگیر استحکام سیمان شدند. در واقع با استفاده از این ماده در ترکیب بتن، برای دستیابی به استحکام یکسان، میزان سیمان مورد استفاده در هر متر مربع 40 کیلوگرم کاهش می یابد.

 

همچنین این نانوصفحات موجب افزایش تراکم میکروساختارهای بتن شده و در نتیجه پایداری و مقاومت آن ها را در برابر خوردگی افزایش می دهد. در نتیجه نیازی به تعویض قطعات بتنی در فواصل زمانی کوتاه نیست و میزان سیمان مورد نیاز برای ساخت و ساز کاهش می یابد.

 

این فناوری جدید علاوه بر کاهش انرژی مورد نیاز برای تولید بتن، موجب کاهش میزان دی اکسید کربن حاصل از فرآیند تولید این ماده می شود.

 

اکنون محققان در تلاشند تا پوششی را با استفاده از این نانوصفحات سلولزی بسازند که موجب افزایش استحکام و طول عمر بتن مورد استفاده در ساختمان های موجود شود.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجه کنید

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید

 

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن مستحکم , دنیای بتن , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

بتن:به گزارش مهر، روزبه شهسواری محقق ایرانی دانشگاه رایس آمریکا در رشته مواد به همراه هم تیمی خود نیگ ژانگ با تحلیل بیش از ۶۰۰ مدل از ماتریکس داخلی بتن متوجه شدند که ذرات portlandite و حفره ها یا همان فضاهای خالی در استقامت بتن نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.

شهسواری و تیم تحقیقاتی او به دنبال ساخت هیدرات سیمان موسوم به هیدرات سیلیکات کلسیم (C-S-H) در قلب بتن با قابلیت سازگاری بیشتر نسبت به مولکول ها بودند و متوجه شدند در حالیکه بتن ممکن است در مقیاس ماکرو شکننده به نظر برسد اما مکانیزم شکننده انعطاف پذیر آن در مقیاس نانو باعث مقاومت بتن می شود.

شهسواری گفت: هیدارت سیلیکات کلسیم به عنوان کوچک ترین بلوک سازنده در بتن محسوب می شود و قصد داریم که به ویژگی بیشتر آن پی ببریم و آن را در راستای اهداف خود کنترل کنیم.

با مدل سازی آن می توان به چگونگی تعامل مولکول ها، ساختار آن در مقیاس نانو، ضعف ها و میزان شکنندگی آن پی برد. از این رو انجام تحقیقات بر روی هیدرات سیلیکات کلسیم به دلیل مقیاس آن به وسیله آزمایش بسیار سخت است.

شهسواری و هم تیمی او به مطالعه بر روی تعامل حفره های تصادفی هوا یا ذرات تصادفی portlandite در هیدارت سیلیکات کلسیم در آزمایشگاه رایس و تاثیر آن بر روی ویژگی های مکانیکی قدرت، سختی و سفتی آن پرداختند و همچنین تاثیر آن را بر روی حفره هایی که در ترک ها گسترش پیدا می کنند، بررسی کردند.

علاوه بر هیدرات سیلیکات کلسیم، ذرات portlandite محصول دیگری از هیداتاسیون سیمان هستند که در مقایسه با هیدرات سیلیکات کلسیم در مقادیر کمتری تولید می شوند.

این محقق ایرانی در ادامه گفت: به دلیل اینکه ذرات portlandite دارای ساختار بلوری متنوع و ویژگی های مکانیکی بیشتری نسبت به هیدرات سیلیکات کلسیم است، بودن و توزیع آن می تواند تاثیر بسزایی در ویژگی های مکانیکی هیدرات سیلیکات کلسیم داشته باشد.

این تیم تحقیقاتی با استفاده از شبیه سازی دینامیک مولکولی متوجه شدند که شکاف ها تمایل دارند از رویکرد مقاومت حداقل تبعیت کنند و به مسیر یا نانوحفره ها یا ذرات portlandite وارد می شوند و با آن ها تلاقی پیدا می کنند.

حفره ها و ذرات با تغییر دادن شکل هندسی یک ترک، انرژی آن را می گیرند. شهسواری گفت این امر احتمالا به مقاومت کل بتن کمک می کند.

این محقق ایرانی در پایان گفت: نتایج تحقیقات ما برای اولین بار گویای شواهد جدیدی از مکانیزم شکنندگی انعطاف پذیر در هیدرات سیمان است که نشان دهنده آلیاژهایی با ساختار بلوری و فلزات چکش خوار است.

به دلیل اینکه گسترش ترک و قدرت ویژگی ذاتی است، مکانیزم تغییر شکل در مقیاس نانو کنترل می شود. نتایج تحقیق ما می تواند بر روی ویژگی های مکانیکی بتن در مقایس بزرگ تر تاثیر بگذارد و فرصت های جدیدتری را برای تبدیل هیدرات سیمان شکننده به ماده ای انعطاف پذیر ایجاد می کند. 

شهسواری معتقد است، این یافته می تواند بر روی مهندسی مدرن در زیرساختارهای بتن بادوام و دیگر مواد شکننده پیچیده تاثیر بگذارد.

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.

 

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.



:: برچسب‌ها: بتن , همه چیز در مورد بتن , دانستنیهای بتن , دنیای بتن , وبلاگ بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 160
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

بازيافت آوار بتن با صاعقه!

محققان گروه تکنولوژی بتن «هولتس کرشن» آلمان رویکرد جدیدی برای بازیافت بتن با کارایی بسیار بالا با استفاده از رعد و برق یافته اند.

با نوسازی جاده‌ها و تخریب ساختمان‌های قدیمی هر ساله هزاران تن آوار بتن ايجاد مي‌شود؛ بطوری که تنها در آلمان در سال 2010 میلادی بیش از 130 میلیون تن ضایعات ساخت و ساز توليد شد.

تولیدکنندگان سیمان عامل ايجاد هشت تا 15 درصد از تولید جهانی دی اکسید کربن هستند و روش های موجود برای بازیافت بتن نیز بسیار محدود هستند که باعث تولید مقادیر زیادی گرد و غبار می شود.

صاعقه از آب یا هوا عبور می کند، اما محققان گروه تکنولوژی بتن «هولتس کرشن» آلمان روشی برای عبور دادن رعد و برق از مواد جامد ابداع کرده اند. محققان یک مطالعه 70 ساله را مورد بررسی قرار داده اند که نشان می دهد، صاعقه در یک زمان بسیار کوتاه در حدود 500 نانوثانیه از آب عبور کرده و وارد یک ماده جامد می شود.

صاعقه در زمان برخورد با آوار بتن با کمترین مقاومت از درون سنگ و شن عبور کرده و باعث جدا شدن به اجزای سازنده بتن می‌شود که حداکثر بازیافت را نتیجه می‌دهد.

این طرح یک تئوری نبوده و محققان با استفاده از صاعقه تولید شده در آزمایشگاه مي توانند در هر ساعت یک تن بتن را بازیافت کنند. حداکثر بهره وری برای این سیستم بازیافت 20 تن بتن در هر ساعت است و مرکز بازیافت بتن با این توان احتمالا تا دو سال آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد.

عملی شدن این پروژه باعث بازیافت میلیون‌ها تن بتن در سراسر جهان می‌شود که به معنای کاهش تولید سیمان جدید و انتشار دی اکسید کربن خواهد بود./ایسنا

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.
سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.

 



:: برچسب‌ها: بتن , بازیافت بتون , عمران , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 مرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

تولید بتن قدرتمند سازگار با محیط زیست با گرافن

به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، گرافن متشکل از صفحات نازکی به ضخامت تنها یک اتم است و از اتم های کربن متصل به هم تشکیل شده است.

 

محققان می گویند با دستکاری این اتم ها موفق به تولید نوع جدیدی از بتن شده اند که نه تنها بسیار قدرتمندتر از بتن های معمولی است، بلکه در برابر آب هم کاملا مقاوم و نفوذناپذیر بوده و سازگاری زیادی با محیط زیست نیز دارد.

 

محققان دانشگاه اکستر انگلیس برای تولید این بتن از روش جدیدی برای معلق کردن دانه های گرافن در آب استفاده کرده و سپس این آب را با دیگر اجزای عادی تشکیل دهنده بتن مانند سیمان ترکیب کردند. به گفته آنان کل این فرایند با هزینه کم و در مقیاس صنعتی قابل اجرا است.

 

قدرت و استحکام این بتن در مقایسه با بتن های معمولی ۱۴۶ درصد بیشتر بوده و استحکام خمشی آن هم ۷۹.۵ درصد بیشتر از بتن های عادی است. مقاومت بتن یادشده در برابر نفوذ آب نیز ۴۰۰ درصد بیشتر است.

 

کاربرد گرافن در تولید این بتن باعث کاهش ۵۰ درصدی استفاده از برخی مواد نه چندان دوستدار محیط زیست مانند سیمان می شود که نتیجه آن کاهش تصاعد گاز دی اکسیدکربن به میزان ۴۴۶ کیلوگرم در هر تن است.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.
سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن مستحکم , دنیای بتن , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 آبان 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، بر اساس این تحقیقات استفاده از بتنکه 50 درصد آن را خاکستر آتشفشانی تشکیل داده است، انرژی موردنیاز را حدود 16 درصد کاهش می‌دهد. در واقع فرآیند تولید سیمان عادی متشکل از چندین مرحله از جمله استخراج سنگ آهک، خرد کردن، اجرای فرآیندهای شیمیایی و تولید نهایی است.

 

فرآیند تولید سیمان عادی عامل تولید 5 درصد از دی اکسید کربن جهان است و انرژی گرمایی زیادی برای انجام آن لازم است. اما خاکستر آتشفشانی در دو مرحله استخراج و خرد کردن سنگ‌ها تولید می‌شود. به همین علت استفاده از خاکستر موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود. این ماده معمولا یک ماده ضایعاتی محسوب می‌شود و استفاده از آن در تولید بتن موجب ایجاد ارزش افزوده می‌شود. همچنین استخراج آن از منابع محلی، واردات مواد خام موردنیاز برای تولید سیمان را کاهش داده یا زمینه را برای صادرات این مواد فراهم می‌کند.

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.

 

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.



:: برچسب‌ها: بتن , دنیای بتن , بتن مستحکم , بتن نوین , دنیای بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 اسفند 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

ساخت مجسمه هایی از شیشه و بتن + عکس

سازنده این امواج، قایق ها و مجسمه های شیشه ای بن یانگ است که مجسمه های پرزحمت او توجه بسیاری را به سوی خود جلب کرده اند. همه آثار او کاملا دست ساز و شامل لایه های شیشه ای هستند که خودش بدون استفاده از ماشین برش CNC آنها را شکل داده است. درواقع کامپیوتر در آثار او جایی ندارد، در عوض او برنامه ها و طرح هایش را روی کاغذ پیاده می کند. آثار بیار زیبای این هنرمند را مشاهده می کنید.

اخبار , اخبار گوناگون,مجسمه هایی از شیشه و بتن,ساخت مجسمه هایی از شیشه و بتن

اخبار , اخبار گوناگون,مجسمه هایی از شیشه و بتن,ساخت مجسمه هایی از شیشه و بتن

 

اخبار , اخبار گوناگون,مجسمه هایی از شیشه و بتن,ساخت مجسمه هایی از شیشه و بتن

اخبار , اخبار گوناگون,مجسمه هایی از شیشه و بتن,ساخت مجسمه هایی از شیشه و بتن

 

اخبار , اخبار گوناگون,مجسمه هایی از شیشه و بتن,ساخت مجسمه هایی از شیشه و بتن

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.

 

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.



:: برچسب‌ها: بتن , بتن ساختمان , دنیای بتن , مصالح ساختمانی , بتن اماده ,
:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 بهمن 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

آموزشگاه عکاسی تبلیغاتی

عکاسی از مواد شوینده یکی از شاخه‎های عکاسی تبلیغاتی به شمار می‎رود که هر عکاس صنعتی بایستی با تسلط بر مهارت‎های کلیدی لازم در این زمینه بتواند عکس‎های زیبایی خلق کند. این شاخه از عکاسی جذابیت بسیار فراوانی دارد و شیوه طراحی و به نمایش گذاشتن عکس به مقدار زیادی وابسته به خلاقیت عکاس است.

در عکاسی از مواد شوینده مواردی همچون بسته‎بندی، رنگ و نوع مواد درون محصول شوینده بایستی به خوبی نشان داده شود تا مواد شوینده مورد نظر در ذهن افراد تصویری واضح و شفاف از ماهیت و کارآیی حک کنند. در نتیجه عکاس با کمک از تکنیک‎های عکاسی و مواد درون شوینده تصویری به یادماندنی و هم‎چنین منظم زیبا خلق می‎کند.

در این نوع عکاسی، افراد معمولا در تلاش هستند با توجه به نوع و کاربرد محصول فضاسازی لازم را انجام دهند و البته از انجام کارهای خلاقانه مانند به وجود آوردن حباب یا کف نیز غافل نمی‎شوند.

به هنگام عکاسی مواد شوینده اگر محصول مورد نظر شما دارای برچسبی با قسمت‎های طلایی است بایستی کلیه بخش‎های طلایی را در عکس خود ثبت کنید. برای انجام آن راهکار ساده‎ای وجود دارد. یعنی استفاده از یک برگه کاغذ A4 که از انعکاس آن برای قسمت‎های طلایی رنگ ماده شوینده استفاده می‎شود.

امکان این وجود دارد ابعاد محصول شما بزرگتر باشد. راه‎حل قرار دادن کاغذهای سفید و یا فون بردهایی به همین رنگ در برابر دوربین بوده و تنها کافی است به اندازه دهانه لنز دوربین محفظه‎ای برای عکاسی باز گذاشته شود.

بعضی از مواد شوینده دارای محفظه‎ای هستند که مایع داخل آن دیده می‎شود. به هنگام عکاسی از این مواد نوری از پشت را به کار بگیرید و در مراحل ویرایش عکس آن قسمت را بپوشانید. از جذابیت تصویر نهایی شگفت‎زده می‎شود.

باید گفت عنوان یکی از دشوارترین انواع عکاسی‎های تبلیغاتی به عکاسی از مواد شوینده اطلاق می‎شود.

کانون تخصصی آموزش عکاسی مرداد
برای  مشاهده آمورش های بیشتر برروی >>
عکاسی تبلیغاتی<< کلیک کنید



:: برچسب‌ها: عکاسی صنعتی , عکاسی تبلیغاتی , مرجع عکاسی , عکاسی , آکادمی مرداد ,
:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 23 دی 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

تولید بتن قدرتمند سازگار با محیط زیست با گرافن

گرافن یکی از شگفت انگیزترین مواد موجود در جهان است که علیرغم ظاهر ترد و شکننده و دشواری های موجود در زمینه اتصال مولکول های آن به یکدیگر، استحکام بالایی دارد.

تولید بتن قدرتمند سازگار با محیط زیست با گرافن

به گزارش نیواطلس، گرافن متشکل از صفحات نازکی به ضخامت تنها یک اتم است و از اتم های کربن متصل به هم تشکیل شده است.

محققان می گویند با دستکاری این اتم ها موفق به تولید نوع جدیدی از بتن شده اند که نه تنها بسیار قدرتمندتر از بتن های معمولی است، بلکه در برابر آب هم کاملا مقاوم و نفوذناپذیر بوده و سازگاری زیادی با محیط زیست نیز دارد.

محققان دانشگاه اکستر انگلیس برای تولید این بتن از روش جدیدی برای معلق کردن دانه های گرافن در آب استفاده کرده و سپس این آب را با دیگر اجزای عادی تشکیل دهنده بتن مانند سیمان ترکیب کردند. به گفته آنان کل این فرایند با هزینه کم و در مقیاس صنعتی قابل اجرا است.

قدرت و استحکام این بتن در مقایسه با بتن های معمولی ۱۴۶ درصد بیشتر بوده و استحکام خمشی آن هم ۷۹.۵ درصد بیشتر از بتن های عادی است. مقاومت بتن یادشده در برابر نفوذ آب نیز ۴۰۰ درصد بیشتر است.

کاربرد گرافن در تولید این بتن باعث کاهش ۵۰ درصدی استفاده از برخی مواد نه چندان دوستدار محیط زیست مانند سیمان می شود که نتیجه آن کاهش تصاعد گاز دی اکسیدکربن به میزان ۴۴۶ کیلوگرم در هر تن است.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.

سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.

 



:: برچسب‌ها: بتن , بتن ساختمان , دنیای بتن , مصالح ساختمانی , بتن اماده ,
:: بازدید از این مطلب : 43
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 دی 1397 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد